Oglumunannesiyim Sıkıntı nerde acaba maya tuz un su kyogurdum 1 saat oldu kabarmamis hiç te mutfak letek yanmıyor soğuk dan etkilenir mi acaba sıcak yerde mi tutmak gerek
C3lik Oglumunannesiyim cnm fırını aç en düşük derecede ısıtıp fırını kapat hamuru yoğurduğun kapla birlikte içine koy 15 dk bekle nasıl mayalanacak gör
Baharinannesi Maya bozuk olabilir aytıca sıcak su ile yoğurman mayalanmayı hızlandırır ve sıcak ortamda sofra bezine bürüle sıcak tut ki mayalanma hızlı olsun ve hemen gelsin hamurun
Ulku_06 Oglumunannesiyim Kalorifer var mı? Peteğin üstüne koysaydın 2satte mayası gelirdi. Sıcak ortam olmalı Ayrıca Süt ve şu koyduysanız hafif ılık olacaktı.
AysunCeysina Oglumunannesiyim Kuru maya mı yaş maya mi kullandiniz ? Yas mayaysa tarihi gecmis olabilir kuru mayaysa ils basta aktif edememis olabilirsiniz. Hamur sıcakta mayalanır. Bulundugu kabi bir sofra bezi yada havluyla sardiniz mı sıcak tutsun diye
Eylulunannesi28 Oglumunannesiyim hamur sıcakta mayalanır ve yoğurduğun kabın ağzını güzelce kapat ve öyle 1 saatte pek bi değişim gerçekleşmez hamurda
Denizfdn Oglumunannesiyim Bekleyin öylede mayalanır çoğu zmn öle yapıyorum cnm biraz cıvık yogursaydin keske
Paradiseeeee Oglumunannesiyim maya şeker ılık su yapıp iyi sarıcalktın ki tutsun maya olmadan şişmez asla
Honki_Ponki Oglumunannesiyim Bende bu gun hamur mayaladım ama oldu benim ki ben 1.sb ılık süte bir paket kuru maya katıp içinede iki tatlı kaşıgı şeker koyuyorum bir su bardagıda su koyuyorum biraz öle bekletip yoguryorum mutfagımın petegi yanmıyor hatta ama mayalanma 40.45 dk da oldu htta içine ben patates te rendeliyorum öle yoguryorum pufidik hamurlar oldular valla pogçalarım☺️
Oglumunannesiyim Teşekkürler hanımlar peteğin üstüne koydum mayalanmaya başladı yavaştan 😄bidahakine sizin dediklerinizi uygularım 😘