Bedsssss Aynı durumu yaşamıştım ve ateşim 40a kadar çıkmıştı sıtma nöbeti gibi titreme nöbeti geçirmiştim. Göğsün normal süt dolup sertleşmesi mastit olmuyor kitle gibi bir sertlik oluşuyor içten ve emzirmek çok acı verici oluyor. Eğer mastitseniz, Acile gittiğimde antibiyotik yazdı, emziriyorum kullanabilir miyim dedim kullanabilirsin dedi doktor. Çok ağrım olduğu için bir hafta kullandım. Göğsü sertlik olan kısımdan yukarıdan aşağıya bastırarak ovun ve göğüs ucunuzdan tutarak göğsünüzü çırpar gibi bir hareket yapabilirsiniz, amaç tıkalı olan süt kanallarını açarak sütün göğüsten akışını sağlamak. Bunu doktor önerdi özellikle duşta yaptım çok faydasını gördüm suda masaj çok rahatlatıyor. Emzirmeye her zaman son emzirdiğiniz göğüsten başlayın, iki göğüsten de emzirin her emzirmede.
Birde sıcak kompres uygulamayın yani sıcak su torbası falan denilirse eğer, çünkü fazla sıcak anne sütü peynir kesiği gibi yapıp daha çok tıkanmaya sebep olurmuş. Ilık ve soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Çok geçmiş olsun