Edaacvk Yenianneecik89 ben 1 e 2 koyuyorum ama 5 bardaga 7-8 koyardım heralde baldoysa su cok ceker osmancık cok cekmez
Merve-miray Yenianneecik89 1 su bardağına 2 su bardağı su bırakıyorum. Yarım saat felan da ıslı kalıyor. Benim yöntemimle 5 su bardağı pirince 10 su bardağı su bırakmanız gerekiyor ☺️
Yenianneecik89 Merve-miray bisey daha sorucam pirinçleri yıkadım ve pilavı yarım saat sonra yapicam pirincler şişmez demi suda bekletmedim çünkü
Hiraprensesannesi35 Merve-miray ya bı anda 10 diyince çok gibi geldi ben 1 su bardagi pirince 1 buçuk su bardağı su koyuyorumm tam kıvamında oluyo tabi herkes farklı yapiyodur pirinç farkı da oluyo dogrudur
KucukAdamm Yenianneecik89 1 su bardağına 1 buçuk yeterli , daha önceden yarım saat kadar sicak suda bekletilmiş olmalı pirinç ama
Merve-miray Yenianneecik89 Valla ben hep yarım saate yaklaşık ılık suda ıslı bırakıyorum. İsterseniz sizde öyle yapın. Ben 10 su bardağı dedim ama siz direk 10 su bardağını bırakmayın 8 bardak felan koyun yeterli olursa 2 bardak suyu eklemeyin ☺️
Tugce Yenianneecik89 isterseniz garantili pilav tarifi veririm. Sorunuz afaki olmuş bastırdınız mi bastırmadınız mı 😂
Traveler_Mom Yenianneecik89 pirince göre değişiyor, ben basmati kullanıyorum hep, 6,5 güzel pişmesi için.
BuzluKahve Yenianneecik89 pirince göre de, pişirme şekline göre de değişir Islatarak baldo pirince 1′e 1,5. Yasmin’e 1′e 2.