Aysel0609 Oglum 20 aylik her uykuda el ayaklarda seyirme arada boslukdan duser gibi irkilme oluyor, ama her uykuda oluyor, 4 aydir devam ediyor , noroloji normal dedi.yasayan varmi bu durumu, ne zman gececek,
zynpbtl Aysel0609 merhaba bnm de 8 aylık bebeğim var uyurken el ayakları arada hereketleniyo seğirme gibi de değil sanki hareket ettiriyo. Aslında insan uykusunda tamamen hareketsiz de olmaz heralde ama işte insan evhamlanıyo. Sizin bebeğinizde geçti mi acaba?
Aysel0609 MelekSubasi Yok bebek ve cocuklarda oyle degil. Yani olmasi normalde surekli olmasi beni endiselendiriyor, doktor da normal diyor bilemiyorum
Kbrdn Aysel0609 evet ama uykuda sureklı elı kolu oynuyor ben tqkmıyordum cogaldı gbı gelıyor bana yada eskıden anlamıyordum belkı de ırkılır gbı parmakları hareket edıyor norologq gıttınızmı ben goturecegım
Mir2022 Aysel0609 merhaba ne kadar sürede geçti bizimde öyle oğlum 10 aylık bir aydır öyle. Ne kadar sürüyor
Aysel0609 Kbrdn evet cekilde cok sukru temiz cikti. 3 ayri norologa gittim hepsi onemsiz dedi. Uyku miyoklonusu dediler. Ama bizim havale gecmisimiz de oldugu icin ven rahat degildim. Simdi onemsemiyorum..buyudukce gececek dediler. Geciyor gibi. Sizin evladiniz atesli hastalik gecirdimi hic? Bide kac aylik suan ?
Kbrdn Aysel0609 ateslenmedı oyle cok fakat cok var uyku suresınce hareketlwr devam edıyor bızde de grıp ,bronsıt oldu ustuste onlar tetıklemıs olabılırmı dıye dusundum şindı ısın tuhafı ne kadar zamandır var tam olarak kestıremıyorum ben son 3 aydır farkettım gecer gecer dıye bekledık daha yenı gıdecegız norologa ama eskıden olsa anlardıım dıye dusunuyorum hastalıkta olmus olabılır
Aysel0609 Kbrdn Havale ile alakali olmadigini soyledi doktorlarin hepsi. Gayet normal bise oldugu cogu bebekde bu durumun oldugunu soyeldiler. Uyku miyoklonusu bi arastirin isterseniz buyuk ihtimal oyledir sizinkide. Yasi daha kucuk cunku. Buyudukce gecermis ki geciomus daha once boyle olanlarla konustum. Onceden de vardi ama cok cok azdi bizde havaleden sonra artti. Simdide azaliyor. Yada ben artik onemsemedigim icin bana oyle geliyor.
Kbrdn Aysel0609 bende bugun norologa gıttım eeg cekındık bır sorun olmadıgını soyledı doktor cok sukur sadece kelıme de bızde az yasına gore o yuzden yıne bır norologa gostermek ıstedım
Kbrdn Aysel0609 şuan kaç aylık konusması falan normal mı bızde konusma gerılıgı var ıyıcr kafama taktım
Kbrdn Aysel0609 bi acıklamada bulunmadı bılemıyorum ya yıne de kafama takıyorum sureklı oluyor daha cıddı bısey gorursen getır yıne felan dedı olabılıyo bazen bole dedı
Aysel0609 Kbrdn evladiniz cok kucuk nasil konusma geriligi var ki:( bizimkide 22 aylik daha iki kelimeli cumle kurmuyor, icinizi ferah tutun olabilirmis boyle seyler, normal karsiliyorlar doktorlar. Siz rahat olunki evladinizda rahat olsun. Bende ilk zamanlar cok panik yaptim sonra bunun cocuga bi faydasi olmadigini kendimi yiprattigimi verimli olamadigimi gordum, ve onemsemiyorum artik.
Kbrdn Aysel0609 doktor oyle dedı konusma gerılıgı dıye bırde benım de norolojık bazı problemlerım var bu konuda bıraz hassasım gercı kafaya takınca da ele bıse gecmıyor
Kbrdn Aysel0609 merhaba sızle daha yenı konusmustuk gecmıs postlarınıza baktım bebegınızdekı kas hareketlerı uykuya dalınca ılk 15 dk oldugunu yazmıssınız ve habaleden sonra bızdekı sabaha kadR oluyor 1 dk ara ıle doktor nobet degıl dıyor tamam nobet degıl ama ne yanı sonucta ıcım rahat etmıyor cok sık uyanıyor bazen bu hareketlerden uyandını dusunmeye basladım ıstemeden kafaya takıyorum bırde bende dusunmeye basladım havale hep yuksek ateste oluyor sanıyordum 3 ayda 3 kez pespese hasta oldu ve o hastalıkların ya 1. Ya2. Sınden sonra oldu atesı 37 oldugu olmustu ben farketmeden havale gecırmıs olabılırmı dıye dusunuyorum havale degılse bıle o ara oldugu için ıcım hıc rahat degıl 3 ay iştah felan sıfırdı ona uzulurken somdı bunun gecmemesıne takıldım forumda cok kımse de yok bu sıkayetı yasayan sızınle dertlesmwk ıstedım ne zaman azaldı sızde ben gece ızlemekten uykusuz kaldım artık
Aysel0609 @Kbrd Kbrdn havale yuksek ates olmadan da olabiliyormus. Ama haveleyi anlamama ihtimaliniz yok Allah kimseye yasatmasin. Yani havale olsa kesin anlardiniz. Norolog havale ile alakali olmadigini soylemisti.Bende bi kac kisiyle.konusmustum boyle olan genelde atesden sonra olmus boyle. Hatta biri covidden sonra olmusti. bence artik rahat olun normal karsiliyorlar doktor. Beyin gekisimini tamamladikca gececek. Bizimde halen oluyor. Ben de ilk zmanlar izlerdim cocugu uyuyamazdm her hareketine bi anlam yuklerdim ama bi faydasi olmadi kendimi surekli dusunceli stresli ve mutsuz hissediyirdum. Ne cocuga ne bana bi faydasi dokunmadi boyle yapmanin. Sizde izlemeyin cocugu. Yani söyle düsünün o hareketleri yaomayan bi suru cocukdada uyku ve istahsizlik var. O hareketleri yapiyo diye cocugunuzda birsey oldu mu, olmadi olmayacak da Allah in izniyle. İcinizi ferah tutun. doktora goturdunuz iciniz rahat etmediyse baska bi doktora daha goturun. 3 ayri doktora gittim birsey onemli birsey olsaydi biri demezse biri derdi die dusunuyorum. Allah a emanet edin uyurken cikin yanindan. Birlikte yatiyorsaniz arkanizi dönün izlemeyin cocugunuzu. İnananin siz rahat olunca cocukda rahatlicak. Buyudukce gececek.