Nrgizz bizde 6.ay bitmek üzere anlattığınız şeyler birebir kızımla aynı :)
şimdi şöyle ben uyku eğitmeniyle anlaştım başladık eğitime . 6.gün paramı yakıp eğitimi bıraktım . Asla bana göre değil verilen eğitim çocuk çok fazla yıpranıyor. Her uyku eğitimcisine de güvenmemek gerekiyor . Eğitimi bıraktıktan sonra ben bi ara vermek istedim. Hem bebeğimin bana olan güveniniz geri kazanmak hemde dinlenmek için. Çünkü 6 günde o kadar yıprandık ki uyku saati gelsin istemiyordum.
2 hafta sonra bi cesaret kendi yöntemlerimle basladım eğitime anlatmadan onu incitmeden. Çok okudum ve araştırdım. Sabır gerektiren bir konu uyku eğitimi . 1 hafta oldu alışamadı diyip yarıda keserseniz bi sonuç alamazsınız . Benim yaptığım yöntem şöyle . Akşam uyku saatinde yatak odasının dışında emzirdim kızımı. Sonra odaya geçtim ışıkları kapattım . Yatağına koydum ve kucağıma almadan hep konuşarak severek sakinleştirdim onu . Bacaklarına masaj yaptım suratını kaşıdım öptüm konuştum . Ağlamasına hiç fırsat vermedim . Ama ufak mıkırdanmalara da dayandım. 20 dakikanın sonunda uyudu . Suan hala tam desteği kesmedim sadece uyuturken konuşmuyorum hiç sadece aglarsa sırtını ve kafasını seviyorum . Çok yavaş ilerliyoruz bir anda neye uğradığını şaşırmasın diye . Bu hafta yavaş yavaş dokunmayı azaltacağım . Sizde bebeğinize göre ayarlayabilirsiniz. Onu rahatlatacak temaslarda bulunabilirsiniz mesela benim kızım ayaklarına masaj yapınca ağlarken susar :) kafasını oksamak , sürgünü kaşımak vs.