Edali87 ailemden uzaktayım gurbete gelin geldim. Annem ablam kardeşim doğumdan 2 hafta önce geldiler doğumdan 2 hafta sonra gittiler. Lohusalık psikolojisi Annemler yanımdayken sürekli ağlıyordum. Annemler gidecek ne yapacağım diye içim içimi yiyordu. Bebeğe ablamla bakıyordum annemler yardım ediyordu yani bana çok az yük biniyordu hatta bir kaç gece ablamla yattık bebeğe bakabilmeyi öğrenmem için eşimle yatmaya bile korktum ya gece bakamazsak diye sonra dedim ki her türlü ailem gidecek bu bebek bize kalacak en iyisimi öğrenmeye bak tek yapmaya çalış cesaretli ol dedim. Ailem bizdeyken eşimle yatmaya başladık bebeğe biz bakmaya başladık sorumluluğu biz aldık ama ev işinin yükü hala bende değildi annemler yemek çamaşır vs yapıyordu ben tabi hala depresif annemler gidince ne yapacağım diye sürekli ağlıyordum çok kötü zamanlardı cidden. Annemler gitti bebek ben eşim baş başa kaldık ilk yıkamadan çok korkuyordum çok şükür meğersem herşeyi yapabiliyormuşum eşimden Allah razı olsun hep destek çok yardımcı oluyor birlikte bakıyoruz bebeğe şuan 1 buçuk aylık oldu bebeğim ama sanki daha fazla olmuş gibi çok iyi bakıyoruz bebeğimize hiç korkulacak birşey yokmuş. Size de tavsiyem sorumluluğun çoğunu üzerinize almaya bakın hazır anneniz de yanınızdayken bebeğe bakmaya alışın emin olun çok iyi bakarsınız annesi sizsiniz onun size ihtiyacı var bunu bilmeniz yeterli gerisi geliyor 🙂🙂