Edali87 Selamlar, öncelikle bebeğini tebrik ederim. Allah analı, babalı büyütsün. 1 ay 22 günlük bir bebeğim var. Uyanık olduğu zamanlarda sürekli ağlayan, bol bol gaz sancısı olan hatta uykusunda bile sancıdan kıvranan. Gündüz neredeyse hiç uyumayan gece bi tık karanlık diye sanırım (🤷🏻♀️) uyuyan. Yazdıklarına cevap yazmak istedim. Farklı hayatlar, farklı yaşamları dinlemek hep bana güç verir çünkü. Doğum için sadece 1 haftalığına bir akrabam geldi. Çünkü Ne anne var bizde ne kayınvalide. İkiside maalesef vefat etti. İnan sırf yoklar diye çocuk olayını 6 sene erteledim. Nasıl yaparım nasıl ilgilenirim tek başıma diye. Doğumum sezaryen oldu. Ameliyatım çok sıkıntılı geçti. Anestezi doktorunun hatası yüzünden ilk 3 gün yemek, wc dışında (onlarda da inanılmaz bir acı) ayağa kalkamadım. Denge kaybı, kolumu kesseler daha az acır diye kıyasladığım inanılmaz bir baş ağrısı. Ve kulaklarım neredeyse hiç duymuyordu. Eve çıktığım ilk 2 gece acillik oldum, birinde verdikleri ilaçtaki bir madde sanırım sıkıntı yaptı ki tansiyonum yükselip bayılmışım. Göğüs uçlarımın yarasından sütüm hep kanlı gelirdi. İnanılmaz bir acı, Ama dayandım. Bu durumlara rağmen kimsenin ilgilenmesine izin vermedim. Hastaneye gittiğimde sadece akrabam ilgilendi. Gerisi hep bende, ve bugüne kadar hiç bir bebekle ilgilenmeyi bırak kucağıma bile alamazdım. Ama öyle bir güç ve cesaret geliyor ki tek başına olduğunda. Sadece kendine güven annelik senin içinde var. Kalbin artık bir anne kalbi 🤍. Kendi doğruların olacak tek başına kaldığında. Hatta diğer insanların yaptıklarını beğenmeyeceksin bile, çünkü sen bebeğin için her şeyin en iyisini bileceksin. Tabiki ağlamalarını durduramayınca sinirleneceksin. Belki birlikte ağlayacaksınız saatlerce. Yatağına bırakıp kaçmayı bile düşüneceksin belkide. Ama onun kokusunu içine çektiğinde, o narin boynunu koklayarak öptüğün zaman ne bir sinirin kalacak ne bir öfken. Üçüncü bir ele ihtiyacın inan yok. Bunu yalnız kaldığında anlayacaksın, alışman maksimum 3 gün ama inan o bile fazla. Ana kucağı almadım ben doyasıya ilgileneyim diye. Göğüs ucu yaraları için, Gümüş kapak, göğüs kalkanı vs sarı kantaron yağı vs her şeyi denedim. Bana en iyi gelen açıkta bırakıp havalandırmak oldu. Göğüs kalkanının delikli olanı açıkta bırakıp havalandıramadığım zaman bi nebze iyiydi. Sende deneyebilirsin. Silikon uç kullanmadım hiç, Acısına katlanmayı öğrendim zamanla. Zaten bir süre sonra kendiliğinden geçecek ne zaman geçtiğini anlamayacaksın bile. Her şey geçecek, her şey düzelecek. Bebeğinle mutlu olmaya bak. Tek başıma kalacağım diye üzülüp sütünden olma. Üzüntün bebeğine de yansır. Moralini bozma her şeyin üztesinden gelecek güce sahipsin kendine güven 🙏🏻 Sevgiler🥰🌸