Elif3334 mercanmeb bizim ev 23,24 derece hep ne sıcak ne üşütüyor kombi 40 45 arası yanar bize göre ideal,zıbın,sweatshirt ,eşofman altı giydiriyorum
Aylindmr Nur1212 benim bebeğim de prematüre ve çok şükür 9 ayda hiç hasta olmadı asla giydirmedim kendimden fazla. Soğuk hasta etmez ama terletip çok üşümesi tam bir hastalık sebebi.
DenizCem Didem11 o kadar yorum okudum tek hak verdiğim yorum buydu 😂üşüyüp üşümemesi enseden ve göğüsten belli olur yoksa oğlumun ayakları burnu hep soğuk o zaman hep üşüyor olurdu neden hasta olmadı hep üşüyorsa 🙄 ve isviçre de yaşıyorum şu an -1 gündüz 2 dereceydi ve biz dışarı çıktık hava aldık her gün de çıkarız ve kimse çocuklarını kat kat giydirmez hiç de hasta olmaz çocukları çok iyi yapıyorsunuz bence devam 👍👍
ozsez85 DenizCem benim de hak verdiğim yorum sizinki oldu :) İnce giydiriyorsun diyenlere ‘Norveç te yaşamıyoruz’ derim hep, İsviçre de yaşayan birinin de bu şekilde yaptığını görünce kendimi yalnız hissetmedim :)
Didem11 DenizCem evet bende böyle düşünüyorum… Kesinlikle hakliisiniz. Dışarı çıkınca zaten el yüz açık ve otomatikman zatenn burun el soğuk oluyor😊 işte herkesin kendi uuygulamasi kendine… Anneler en iyisini bilir🤗🤗🤗
AbrhamH CeylininAnnesii aynen üsüyünce uyumuyolar. Cok sicak iyi dsgil diyip 18 yapanlar var. Bende 24 altina inmem ama cok kalin ortmuyorum battaniyeyle uyuyo
CeylininAnnesii AbrhamH ben bi banyo yaptırınca sıkı giydiriyorum üstünü örtüyorum onun dışında bi zıbın bi kazak bide alt giydiriyorum ayaklardan çok üşüyoruz biz bide çorap giydiriyorum üstünü de ince örtüyorum sıcak iyi değil dediler herkesin alışma alıştırma tarzı bişey diyemem ama benim kız uyumuyor soğukta burnu sırtı ayakları buz gibi oluyor öksürmeye bile başladı yazık günah bence herkes bildiği gibi yapsın
ozsez85 Ev 21-22 derece, içine bir atlet yada zıbın, üstüne alt-üst takım ve ev patiği giydiriyorum, çok kalın giymeye alıştırmıyorum.
[silindi] mercanmeb 22-23 derece evim klimalı doğal gaz yok salondayiz hep o yüzden 3 aylık kızım altına uzun kollu çıtçıtlı zıbın üstüne normal penye altına da iki kat patikli ince pijama giydiriyorum o kadar. Uyanık olduğunda yelek giydiriyorum örgü. Uyurken de gece gündüz pazen ince örtü onunda üstüne hastane çıkış setlerinde olan battaniye ortuyorum ince bu kadar. Ben terleyip hasta etmekten korkarım usumekten değil bu şekilde yeterli oluyor çok şükür gayet sıcak vücudu hastalanmadi çok sarmalamaya gerek yok kızım Eylül de doğduğunda 26-27 dereceydi o kadara gerek yok bence
DenizCem ozsez85 ebe eve geliyor burada ilk 3 ay her hafta ve bana ilk iki hafta her geldiğinde dışarı çıkar bebeğini dışarı çıkar dedi hep ay soğuk bu bebeğe derdim ama dinledim çıkardım gerçekten de sonra anladım ki soğuğa alışmasını sağlıyorlar buradaki küçük çocukların burnu yanakları hep kıpkırmızı her zaman dışarda oynarlar ve hiç hasta olduklarını görmedim benden Bile daha dayanıklılar soğuğa 😂yani ne kadar çok alıştırırsak o kadar iyi
Melek1347 Azizinannesi2 bende aynı sizin gibi giydiriyorum. Odayı havalandırdığımız için evin derecesi 22-23-24 arası hep değişiyor. sıfır kol body -uzun kollu body-üst çorap -patikli pijama-patiksiz pijama Uyanık kaldığı zamanlar da yelek giydiriyorum.
Mom5441 bal_kizin_annesii canım benimde 37 günlük kızım.Eldiven ve şapkayı çıkardım (duş aldıktan sonra ve dısarı çıkarken takıyorum sadece) eldiveni çıkarmakla çok iyi yaptığımı anladım .Ellerini keşfetmeye çalısıyor. Elleriyle oynuyor☺️Tabi tırnaklarını kestim yüzünü çizmesin diye
bal_kizin_annesii Mom5441 bende kestim de soğuk oluyor elleri diye takuyorum iyi mi ediyorum bilmiyorum ilk bebek olunca 😂
Nazlieda Mom5441 benim kızımda öyleydi eldiveni ben takıyorum o cıkarıyordu sonra sonra ucundan ucundan kesiyordum öyle öyle alıştı ama hala uzun olsun tırnakları yine ciziyor kıpkırmızı oluyor birde ben cizmişim gibi ağlıyor 😄😄🙈🙈
DenizCem mercanmeb Oğlum dört aylık ev 23-24 derece oluyor yarım kollu zıbın ve tulum giydiriyorum ince bir battaniye uyanınca da çoraplarını ve yeleğini giydiriyorum o kadar.Eve gelen ebemiz de eviniz dört derece fazla düşürün dedi ama bende Türk kafası var yabancılar çocuklarını soğuğa alıştırmak için 19 derece de uyutur ama ben dinlemedim ve böyle devam ediyorum 😂
Melek1347 DenizCem bende 4 aylık olunca öyle yapacağım 😅 Daha hareketli oldukları İçin bu şekilde giydirmek daha doğru benim ki daha yeni 2 aylık olduğu İçin kat kat giydiriyorum.
Melek1347 Almila7 şuan hava çok soğuk ve evim her odası aynı sıcaklıkta olmuyor ve odanın kapısını bile dahi açtığın zaman soğukluk geliyor . Sadece emerken bebekler çok terliyor. Şapkasını çıkarmak yeterli ve doğalgazlı evler de hep nemli malesef burun tıkanıklığı yaşıyoruz.
ozsez85 DenizCem kesinlikle, burada annelerin aklı çıkar üşüyecek diye, terleyen çocuğun sırtına hemen bez konur, çocuk anaokuluna başlar ve hemen hasta olur . Siz en iyisini yapıyorsunuz.
Ekvatoral mercanmeb bizim ytak odası o civarlarda oluyor. Hatta 20 derece. Yatarken uzun yabda kısa kollu zıbın üzerine pijamasını giydiriyorum. Uyanınca da yatağın içinde oyalanıyoruz. Oturma odasına 22 derece oluyor. Külotlu çorap uzun kollu zıbın. Ayaklı tulum üzerine de duruma göre yelek. Bugün soğuk gibiydi bir de pamuklu sıcak tutan bir tayt giydirdim. Isınınca geri çıkardım.
Melek1347 Mrvmrc ben de uyurken sarmıyorum. Kendime nasıl battaniye örtüyorsan ona da o şekilde örtüyorum. Terlediğini farkettiğimiz zaman sırtına bez koyuyorum.