emsare Benim oğlum kızımdan erken konuştu bence her bebek ve gelişimi farklı çok kıyas yapmak da doğru değil.
Beyaz_cikolataa Ahh ahh benim kizimda öyle nisanda 3 e giricek konusuyor evet ama akici değil. kiyaslama yapmak istemesemde cevremde ne güzel akici konusan çocuklar varken üzülüyorum bizde gurbetteyiz ikimiz koca gün kizimla.
GMYEfeM Rbsss 34 aylık inanın iki üç aydır. Konuşmaya başladık yani konuşuyordu ama asla anlamıyordum şimdi çoğu şeyi söylüyor çimle bile kurmaya başladı çok şükür 🙏🏻
Mucizem_06 Rbsss benim bebgmde Şubat’ta üç olcak ayni dedgniz gibi iki kelimeli cümleler kuruyor ama yinede çoğu dediği anlaslmiyo Dr pandemiden dolayıdir dedi
Rbsss limonlukarpuzzz evet 1.5 ay önce kreşe gidiyordu 6 ay gitti fakat çok hastalandı ve geniz eti çıktı o yüzden almak zorunda kaldım ama kuzenleriyle sık sık görüşüyoruz olabildiğince konuşuyorum bira ilerledi gbi ama bilmiyorum 😔
Rbsss Opticanmom götürdüm kreşe de götürdüm ama çevre baskısı beni yordu kreşe devam ediyordu 1.5 ay önce aldım çok hastalandı geniz eti çıktı doktorda alın dedi ama yine boş kalmıyoruz sürekli sosyallesiyor
Opticanmom minikASLANIM Su an kelime dağarcığı bayağı gelişti ve anlaşılır şekilde kelimeleri söylüyor
minikASLANIM Opticanmom çok iyi masalalh benim oğlumun da kelimeleri çok ama cümle kurmuyor basit ikili cümleler var sadece
Sairsell Opticanmom Bizde 29 aylık olduk çat pat kelimeleri var ama cümle yok en basiti herşeyi biliyor ama demiyor
flowerytll Yesillimon merhaba oğlunuz konuşma süreci nasıl şuan umarım ilerleme vardır benim oğlumda aynı
Zeynepalya_ve_annesi Rbsss her cocuk farklı benim oglum 1 yaşında konusuyordu net olarak….gec konusanda var mesela kucuk kizim 32 aylik şurda taş catlasın net olarak uzun cumleleri 6 7 aydir kuruyor
flowerytll Yesillimon konuşuyor fakat şekilde değil cümle kuruyor ama basit cümleler ve kelime sayısı az sizin oglunuzda böylwmiydi birden mı açıldı
Esraa- flowerytll naptiniz açildi mi cocugunuz.benimde 34 aylik ikili basit cumleler kuruyor sayılı okadar.
flowerytll Esraa- daha iyi kelimeleri çoğaldı 3-4 kelimeli cümlelerde kuruyor ama anlasirligi çok az . Kreşe başlayacak şuan umudum kreş 🙏