GiybetReis ben uyutmaya çalışmıyorum, yormaya/enerjisini atmaya çalışıyorum. Yani gün içerisinde uyanık olduğu zamanlarda bazı aktiviteler yapıyoruz. Mesela günde 2 kez piyanolu oyun halısında oynamasını sağlıyorum, günde 2 kez flash zeka kartları gösteriyorum bunlar fix. Yanında bir de spor yaptırıyorum ve el/göz koordinasyonuna iyi gelecek aktiviteler vs yaptırıyorum. Bu sürede yorulduğu zaman sıkıldığını uykusu geldiğini belli ediyor mesela eliyle gözlerini ovalıyor, etrafına bakarken gözleri daha kapalı bakıyor. Hemen aktivite oyuncaklarını kaldırıyorum bebeğimin altını değiştirip karnını iyice doyuruyorum ve emziğini verip yatağına koyuyorum. Eğer uyuyabiliyorsa ellemiyorum. Uykuya geçişte zorluk çekiyorsa hafiften sallıyorum. 3-4 sallamaya gözü gidiyor zaten çünkü cok yoruyorum. Uykusu gelmediği zamanlarda da uyutmak için illa ninni pışpış sallama vs yapmıyorum çünkü çocuğun uykusu yok yani zorlamanın bir anlamı da yok. Uzmanlar küçükken uyku eğitimi alan bebeklerde ilerde uyku sorunu çıktığını söylüyor. Uykudan tiksiniyorlar çünkü. Ayrıca anne/bebek bağını da zedeliyor. Yapmamız gereken sadece uyanıkken onu yormak. Enerjisini bitirmek 😅 bazı annelere fikir olur belki 💕💕💕