eceunverkanra Svsrms Ben yogurt makinasinda yapiyorum cok bilgim yok ama postunuz ustte kalsin. Ben daha once bizim icin kullanmistim uzerinde kullanimi yaziyordu diye hatirliyorum ama🙈
Akinbebek Svsrms önce aldıgın mayayı 6 saat mayalanmaya bırakıyosun . Sütü kaynat ılımasını bekle parmagınla kontrol et 8 sn tutabliyosan mayalayabilirsn . 6 saat sonra da normal yogurt mayalama işlemini yapabilirsin . Sıvı kalıyo bir de yogurt gibi katılaşmıyo 6 saat sonunda sıvı görübce şaşırmayın yani :)
Svsrms eceunverkanra üstünde yazıyor ama üzerinde 45° ısıyi koruyarak mayalanacak diyor bende makine yok 😢
eceunverkanra Svsrms Mayalama derecesine soyle bakabilirsiniz, serce parmaginizi kaynamis biraz ilinmis sutun icine koyup 6ya kadar sayiyorsunuz eger ki elinizi yakmiyorsa mayalama derecesini yakalamissiniz demektir🙈 hafif parmaginizi isiracak ama yakmayacak
Akinbebek Svsrms kabartma tozu gibi bir ambalajda değil mi toz halinde . Hazır değil onlar 6 saat mayalanmaya bırakmanız lazım . 45 derece olarak bakmayn da üstünü güzelce sarın ısısını korusun yeterli
Rainyellow Svsrms önce sütünü kaynatıp serçe parmağını içinde 5 e kadar sayıp dayanabilecek sıcaklıkta olması yani ılıktan biraz sıcak sonra mayanın arkasında yazıyor sütün litresine göre kaç kaşık konması gerekiyorsa koy karıştır kavanozlara böl ben 50derecede ısıtılmış fırına sarıp koyuyorum fırını kapatıyorum o sıcaklığıyla 5-6 saat mayalayıp dolaba kaldırıyorum
Svsrms eceunverkanra yok yani mayada yazıyor ki 45° ısı 6 saat korunarak mayalanacak. Bende makine olmadığı için bir süre sonra soğur