Egem06 bende şunu anlatmak istiyorum canım , o yaştaki çocuklara dinimizi bu şekilde anlatmıyorlar zaten. “ değerler eğitimi” adı altında ahlaki değerleri anlatıyorlar. Dini eğitim diyince hemen herkesin aklına namaz,oruç,islamın şartı vs gibi çocuğun daha algılyamacağı şeylerin öğretilmesi geliyor. Ama bizim dinimiz o kadar ölçülü ve hassas bir dinki, kimseye aklının eremeyeceği , kaldıramayacağı şeyleri öğretmemizi bize emretmiyor. 3 yaşında ki çocuktan İslamiyetin farzını anlamasını bekleyemezsin ama em meraklı çağında bi çiçeği ygöstererek “ ne kadar güzel bir çiçek ,Allah ne güzel yaratmış di mi kızım” diyebiliriz.
ya da o çocuğa , yardımlaşmayı , tebessümü , güzel söz söylemeyi öğretebiliriz. Bunlar da İslam Ahlakı eğitimi 🌷
Kaldı ki zaten dini eğitimin ben kreşlerden ziyade anne babadan geldiğine inanıyorum. Çocuklar bu dönemde taklit ederek öğrenir. Benim kızım 2.5 yaşında benimle abdest alıyor biliyor musunuz ? Ve kendi isteğiyle. Ne olduğunu biliyor mu , ne anlama geldiğini ? Asla.
Ama taklid ediyor. Dua edip “allahım mama ver,şeker ver amin” diyor. İşte kastettiğim buydu. Suyu bismillah demeden içmiyor . Mutlaka oturarak içiyor ve evet bunu 2.5 yaşındaki kızım yapıyor. Ben kasti mi öğrettim peki ? Hayır. Sadece görüyor , izliyor ve taklit ediyor. Demek istediğim buydu aslında 🌷🌷