Bu süreç sanırım birçok anne için dayanılmaz bir süreç olmuştu ve biz hala o atağın içerisindeyiz ben bu süreçte ne yapmalıyım diyen annelere biraz olsun yardımcı olmak için bu yazıyı yazıyorum
bizim atağımız 3,5 aylıkken başladı ve şuan 4,5 aylığız ve gittikçe zorlaşıyor açıkçası. İlk olarak emmeyi bıraktı bu yüzden doktora bile gittik ama yapacak bişey olmadığını mamaya başlamamam gerektiğini başlarsam asla emmeyeceğini söyledi almazsa sık sık teklif et ısrar etme uykudan uyanınca vermeyi dene dedi ve bende uyku arasında ya da tam uyanınca uyku mahmurluğunda verdim bırakmasın aç kalıyor diye çok ağladım ama pes etmedim inatla verdim ve kazandım şimdi uykusu gelince uykudan uyanınca alıyor kendisi direk sonra uyku gerilemesi başladı benim oğlum hep huysuz bir bebekti kolikti zaten ama şimdi sadece ağlıyor uyumamak için savaş veriyor bir gece 3 te acile gittik sırf bu yüzden birşeyi mi var bir yerimi ağrıyor diye sonra baktım olacak gibi değil bağırarak uyutmayı denedim daha da uyumadı şimdi hala direniyor kocaman insanken ben direnemem okadar ama avantajım zorla da olsa memeye alıştırdım bazen orda sersemliği ve direk ayağıma alıp sallıyorum öylelikle bazen uyuyor evet bu süreç çok çok zor … geçecek falan diyorlar ama öyle kolay geçmiyor yani annelerimiz için belki teselli olur diye yazıyorum meme için zorlamayın ama uyku arasında çok ağlayınca vermeyi deneyin ben öyle yaptım ve şuan uykudan önce memeyi verince sakinleşip uyuyor çileden çıktığınız zamanlar eminim oluyordur ama bizim hemşiremiz uyku öncesi alışkanlığı yapın dedi ben memeyi o hale getirmeye çalışıyorum ki kolay olsun diye evet belki 2 hafta emmedi düzgünce kilo bile versi ama sessiz bir ortamda uykudan uyanınca verdim ufak ufak alıştı tavsiye ederim umarım hiç kimse bu süreci yaşamaz çünkü gerçekten çok çok zormuş bizim takvime göre 10 günümüz var daha rabbim diğer tüm annelere yardımcı olsun tabi bize de 🙏🏻🙏🏻 Kendinizi çok çaresiz yalnız yetemiyor gibi hissedebilirsiniz ben çok ağladım hergün ağlıyorum hatta 🙈🙈 ama benimki agulanmaya başladı yani çektiğime değiyor gibi sonuyla teselli edin kendinizi bende az da olsa işe yaradı 🥺🥺