Pinarlacocukegitimi Zeh00 onu kucağınıza yatırın sevin okşayın, ona güzel sözler söyleyin, iltifat edin, gülümseyin.. sevgi gösterisi yapın yani 🥰 güvenli bağlanma birebir temas ve koşulsuz sevgiyle olur çünkü :)
Pinarlacocukegitimi Mihrimah3 logolar, açık uçlu oyunlar, yapıcı inşacı oyunlar almanızı öneririm, şehirler kursun, bahçeler yapsın vs bu tarz oyunlarda daha çok eğleniyor çocuklar ve yaratıcılıkları gelişiyor. Resimli kitap okuyup hakkında sohbet edersiniz diş gelişimi açısından çok yararlı olacaktır :)
Pinarlacocukegitimi Mustafaras0906 kekeleme için bazı tedavi teknikleri var onları araştırmanızı öneririm, ama öncelikle korktuğu ya da maruz kaldığı bir şey varsa onun ne olduğunu öğrenip artık ondan korkmaması gerektiğini ona göstermeniz gerekiyor..
Pinarlacocukegitimi Minnakkk eğer aşırı kontrolcü yapısını bırakmazsa çocuğunun ileride özgüvensiz, kimseye bir şey sormadan bir iş yapamayan insanlardan olacağını söylerseniz belki durumun ehemmiyetini kavrar ve kabul eder ..
gozpariltisi Oğlum 23 aylık sürekli elektrikli aletlere ilgi duyuyor mesela akşama kadar robot süpürge etrafinda dolaşabilir yine evdeki bulaşık makinesi çamaşır makinesi fırın gibi cihazlar oyuncağı doğduğundan beri malesef pandemi secbebiyle sosyallestiremedik eşim ve ailesi çok fazla korumaci çocuk oyun kurmayı bilmiyor oynamayı bilmiyor Yapboz boyama kitabı Montessori oyuncaklar hiçbirinin yüzüne bakmıyor baksa bile en ufak başarısızlıkta bırakıyor ne yapacağım bilmiyorum onunla evde ne gibi aktiviteler yapabilirim
Pinarlacocukegitimi gozpariltisi onu tek bir oyuncakla başabaşa bırakmak yerine ona önce birlikte oynamayı gösterin, mesela robot süpürgeyi seviyorsa süpürgeye bir isim yükleyin ve bir masal kahramanı gibi onunla konuşun, onu elinize alıp uçurun çeşitli karakterlere sokun, çocuk böylece hayal kurmayı öğrenecek ve kendi kendine hayali oyunlar kurmaya başlayacaktır diye düşünüyorum..
Uzayiko HappyKids merhabalar,bebeğim henüz 5 aylık. Türkçe dışında Almanca ve İngilizce öğretmek istiyorum. Kimi araştırmalara göre ikinci bir dil öğretmek için 2 yaşı beklemeli,kiminde ise bebeklikten öğretmek yani konuşmak gerekli deniliyor.Sizin bu konu da fikriniz nedir ?
Pinarlacocukegitimi Uzayiko benim fikrim diş gelişimi için kritik evre olan 2 yaş aslında, 1.5 yaştan itibaren başlamak ve düzenli olarak devamını getirmek Bana en doğrusu geliyor.. 5 ay erken olabilir yani iki dili birden öğrenmeye çalışması dil gelişimini biraz geriden getirebilir Çünkü odakları çok kısa bu aylarda, birden fazla odak getiren durumlar kafasını karıştırabilir diye düşüyorum..
gozpariltisi Pinarlacocukegitimi Supurgemizin ismi Tanya halası öyle koymuş ve akşama kadar birlikte süpürgenin arkasındayız Tanya Tanya diye onu eviriyoruz ceviriyoruz Tanya acıkmış Tanya yorulmuş vs elimizden geldiği kadar birlikte oynamaya çalışıyoruz ama sanırım tam yapamadık yarın tavsiyeniz deneyimleyecegim çok teşekkür ederim
gozpariltisi Pinarlacocukegitimi Hocam aklima takılan LEGO vb oyuncaklarda başarısız olunca bırakıyor sıkılıyor onları nasıl sevdirebilirim
Zeh00 Peki hocam gün içinde nasıl verimli vakit geçirebiliriz 10 aylık bebekle bu arada cevaplar için çok teşekkür ederim
Pinarlacocukegitimi Zeh00 yürüme aktiviteleri, ce e oyunları, şaşırtmalı oyunlar, uzun sohbetler, birlikte nesneleri bir yerden alıp başka bir yere koymak, yapışan bir şeyi çıkarmak, yuvarlak bir çemberi bir çubuğa geçirmek vs gelişimi için iyi ve eğlenceli olacaktır.
Gozdederin Merhabalar hocam oğlum yeni 3 yaşına girdi bizde yeme problemi var cigenmeyi ve büyük lokma yutmayı bilmiyor ben çalışıyordum annem baktı çocuğa oda korkudan alıştırması boğulur diye emanet diye öyle geri kaldı ne yapmam lazım öneriler nedir acaba
Pinarlacocukegitimi Gozdederin aşama aşama öğretmenizi tavsiye ederim önce sulu yemekler sonra daha kıvamlı yemekler sonra da kuru ama küçük parçalar, orta parçalar en son büyük lokmalar şeklinde verirseniz alışacaktır..
Tgbh28 @Pinarlacocukegitimi teşekkür ederim hocam. Evet bende kitap okuyorum resimleri inceliyoruz fakat bu kadar sonra koltuk tepelerinde :) her gördüğü nesneyi sorar anne diye gösterir ama böyle takmalı çıkarmalı yap boz gibi şeyler kuleler dizme vs asla yaptıramıyorum. Bana yaptırıyor sonra kendisi bozuyor. O zaman 3 yaşı beklemem daha doğru olur dediğiniz gibi. Peki bu her şeyi ağıza götürme durumu ne zaman bitecek hocam ☹️?
Pinarlacocukegitimi Tgbh28 yakında biter merak etmeyin, 3 yaşla birlikte ağıza götürme kaybolmaya başlar :)
Pinarlacocukegitimi gozpariltisi rica ederim 😇 eminim oynayacaktır, bir çocuğun içinden oyun oynamak gelir onun için ciddi bir uğraştır bu :)