İngiltere parklar bahceler muzeler acisindan harika, okullarda egitim cok yonlu ve ozguvenli cocuk yetismesini sagliyor. Bunun yaninda eger siz de calisacaksaniz 3 yasindan once kresler ucretli ve cok pahali aylik yanilmiyorsam 1500-2000 pound civarinda. Cocuklar her seye cok kolay alisiyorlar. Cocugunuzun ana dili gibi ingilizcesi olacak ve 6 yilin sonunda elinde british pasaportu olacak, bu onun hem egitim hem de ilerde yapacagi is konusunda cok fazla secenegi olmasi demek. Turkiyede belli basli meslekler para kazaniyor, İngilterede olursaniz cocugunuz mutlu olacagi isi yapabilir. Ama tabi saglik sistemi turkiyeye alismis insanlar olarak bize korkutucu, aman hafif atesi var doktorla konusayim, gozu iltihaplandi gotureyim, cok kustu acile gideyim diyemiyorsunuz. Bir yandan da biz abartiyoruz gibi geliyor bu konulari; ingilterede yetisen cocuklar saglikli, eger boyle buyuk bir ihmal olsa bu skandal olurdu ve gelismis bir ulkede buna izin verilmezdi diye dusunuyorum. Ek olarak temizlige yardimci, bakici hayal ingilterede😊
Bizim de gitme durumumuz var ayni konu uzerinde gecelerdir dusunuyorum. Bizim gitme durumumuz olan yer maalesef londra ve inanilmaz pahali, para biriktirme gibi bir durumumuz asla olmayacak, Turkiye de ise esim doviz kazandigi icin maddi olarak rahatiz, ben de calisiyorum, ailelerimiz burada her daim destek. Ulkenin durumunu dusundukce butun bu rahati birakip gitmek bile cok mantikli gelmeye basladi, antalyada oldurulen gencecik cocuk, sokakta yururken saldiriya ugrayan genc mimar kadin, cocugunuzu eline tas degmesin diye buyuturken bir anda basina gelebilecekleri dusundukce icim aciyor. Ekonomik sikintilar, issizlik, multeci problemi, yesil alan sikintisi, guvenlik, egitim sistemi… neresinden tutsam elimde kaliyor.
Eger buradaki duzeninizi bozmadan gidebiliyorsaniz ve olur da yapamayip donerseniz burada eski standardinizda yasayabilecekseniz gidin ve deneyin derim. Biz maasli calisan oldugumuzdan dondugumuzde ayni isleri bulup bulamayacagimiz mechul, bulacagimizdan emin olsam hemen giderdim. Umarim hakkinizda hayirlisi olur 😊