Rizeli53 Kızlar bebeğim 6 aya giriş yaptı yavaş yavaş ek gıdaya başladım sizler ne zaman başladınız ek gıdaya ve ne tür şeyler veriyosunuz ben meyve sıkıp suyunu içiriyorum çorba suları içiriyorum püre yapmayı denedim beceremedim bu püreler nasıl yapılıyo 😄😄
tazeaane Rizeli53 canım ben ikl meyve verdim blw uyguladık ama kızım meyveden sonra sebze sevmedi. 1 hafta falan meyve vermedim tadını unutsun diye sonra tekrar sebzeye başladık aklında bulunsun
Duyulurum Rizeli53 6 ay tam dolduktan birkaç gün sonra sebze püresi ile başladım. Sebzeyi buharda haşlayıp ezdim ve kıvamını suyla açtım. Çok minik minik olarak oğlumun tadım yapmasını sağladım. Her sebzeyi üç gün denedim bu şekilde. Havuca alerjisi çıktı mesela… Sebzeleri o dönem sevmemisti ama zaten tadimdi. Elma muz armut onları cam rende ile rendeleyerek verdim.
Buuseg Rizeli53 3 gün kuralı olarak sebzeyle başlamanızı öneririm. Meyve suyu değil de meyveyi posasıyla verin daha faydalı diyorlar. Ben önce yoğurt verdim 3gün sonra buharda sebze haşlayarak devam ettim. Püreyi de önce çatalla eziyorum daha sonra blendır geçiyorum ben. Cam rende de alın meyve için.
Rizeli53 Buuseg bende öyle yaptım 1 hafta oldu ek gıdaya başlayalı bugün ilk defa portakal sıktım hem sıkacaktaki portakalın iç kısmını yedirdim hemde suyundan içirdim
Rizeli53 ELFIDA-1 nerden biliyosun peki sebze ile başlamadığımı yargılamaya ne kadar aşıksınız yaaa 1 hafta oldu ek gıdaya başlayalı ve bugün ilk defa portakal sıktım
Birdunyabircennetannesi Rizeli53 5 aylıkken başladık meyve ile başlama çünkü sebzeleri reddeder 3 gün kuralıyla sebze verin. İlk 3 gün yoğurt verdim ben sonra havuç brokoli patates balkabağı sonra yumurta sarısı arada çok az meyve haftada bir bu şekilde ama 3 gün kuralıyla yaptım şimdi de karıştırıp veriyorum sebzeleri. Kavanoz maması yaptım irmik muz elma ve havuç onu verdim bu şekilde. Mutlaka su ver her öğünden sonra bide bir çay kaşığı zeytinyağ koy
Rizeli53 Birdunyabircennetannesi ilk meyve olarak başladığımı nerden biliyosun 1 hafta oldu ek gıdaya başlayalı bugün ilk defa portakal sıktım
Solin160616 Birdunyabircennetannesi yoğurdunuzu kendiniz mi mayaladınız acaba bizde ek gıdaya geçtik tadımlardayız sebzeyle başladım yoğurda geçmeyi düşünüyorum inek yoğurdu mu keçi yoğurdu mu kullandınız
Birdunyabircennetannesi Rizeli53 Bu kadar tepki vermenize gerek yok sadece söyledim! Madem insanların fikirlerine tavsiyelerine böyle çemkireceksin post açma o zaman. Herkese tepki vermek için açmışsın. İnsanlar sana fikirlerini bildiklerini söylüyor. Ve postunda da yaptıklarını söylememişsin düzgünce nerden bilebilir insanlar vahiy mi inecek??
ELFIDA-1 Rizeli53 birde portakal suyu pes önce bir araştırma yapın. Portakal mandalin asitli bir meyve çok erken
Emelingoo Rizeli53 Haklısın bayılıyorlar. Tavra bak kadındaki. İnsanın asabı bozulur fakat portakal yasaklı meyveler arasında. İstersen bi bak ona.
Duyulurum Rizeli53 züccaciye ürünleri satan yerlerde, bebek magazalarinda ve internette bulabilirsiniz