Ankakusu35 7 günlük bebeğim var 4. Gününde sarılık değeri 12.07 ydi , sonra 12,24 sonra da 12,84e çıktı. Doktor 15. Günde tekrar getirin dedi. Kaka çiş sayısı çok fazla uyku hali çok var acıkınca ağlamıyor bile bu durumun düzelmesi ne kadar sürer?
Kbraozkan06_ Ankakusu35 canım emzirirsen sürekli hemen düşer benim çocuğumun 19 du 3 gün sürekli emxirrim düştü zorla uyandır çok uyumak sarılık yapar 10 gün sonra geçer
Egeninnannesii Ankakusu35 mümkün mertebe her saat başı emzir uyusa bile zorla uyandır sarılığın düşmesinde en önemli şey sürekli emzirmek
ebrucalim Ankakusu35 benimki 19 günlük hastaneden taburcu olacakken sarılığı var anneyle bebek kan uyuşmazlığından dedi ve tedavi uyguladılar 2 seansı 8 saat yapıyor sonra taburcu olduk 2 gün sonra kontrole gittik 7den 12ye çıkmış ama hastanede yatacak durumda değil dedi uyandırıp sık sık emzir bebeği ne yapsam uyandıramıyordum çok zorlanıyordum mama da verdim şimdi var mı yok mu anlayamıyorum bi sarı geliyor gözüme bi beyaz bi esmer yani sıfırlandı mı bilmiyorum buraya yazan baya kişi var sarılıktan 3 ay süren bile varmış Allah hepimizin yardımcısı olsun
Mervengin Ankakusu35 sarılıktan çok çekmiş bir anne olarak söylüyorum.Eşimle kan uyusmazligimiz vardı ve bu yüzden bebeğim sarılığı ağır atlattı bir gece de hastanede yattı.Bol bol emzirin 2 saatte 1 uyandırın emsin.Altıni acın uyansın.Goz bebeklerinin beyaz kısmına bakın sarılığı ordan anlayabilirsiniz ve çisi çok sarıysa da sarılık olabiliyor.Bol bol emzirin şu an kontrol altına alınacak seviyede.Bizimki 24 çıkmıştı bir gece hastanede yatıp sabahına çıkmıştı bebeğim.Emzirin emzirin emzirin bol bol tek söyleyeceğim şey bu
MerveBora Ankakusu35 2 saatte bir bazı bebeklere yeterli olmuyor maalesef. Ben saatte bir emzirdim ve sonra çok hızlı düştü tavsiye ederim. 1 saatte bir emzirirseniz hem sarılık hızla gidiyor hemde uyaran olduğu için süt çok artıyor. Geçmiş olsun.
Bussskk Yenidoğan bebek uykudan aciktigi için uyanmazki sen uyandırman lazım özellikle sarılık olan bebek sürekli uyur. Malesef benim bebeğim 5 gün yoğun bakımda yattı günlük süt götürdüm değeri düşüncede 2 saati geçmeyecek şekilde emzirdim daha yeni yeni tamamen geçiyor, bebeğim şimdi 2.5 aylık
Ankakusu35 Bussskk çok geçmiş olsun iki saatte bir emziriyorum kala çiş sayısı da çok fazla buna rağmen nasıl düşmez anlamıyorum:(
kubra2608 Ankakusu35 kan uyuşmazlığı mı var acaba ?Benimki de öyle oldu kilo alması iyiydi kaka çiş fazla ama git gide arttı.Doktor sen ve eşin arasında kan uyuşmazlığı var bebek de babanın kanındaysa ondan olmuştur dedi.Bu arada uyuşmazlık negatif pozitif şeklinde değil ben 0 pozitif eşim A pozitif
ferlazen Ankakusu35 sarılık olan bebekte kaka çiş çok mu fazla olur? Günde kaç tane bez değiştiriyorsunuz?
ferlazen kubra2608 bizimkide aynı bende sıfır pozitif eşim a pozitif. Sarılık çıktı yoguna bakıma alındı ilk gün sonra antibiyotik tedavi gordu ama bizde kan uyuşmazlıgı çıkmadı onada test yAptılar. Şuan 17 günlüğüz gün geçtikte sürekli aglıo uyumuyor neden bilmiyorum
Momandbabyy Ankakusu35 2 saatte bir yerine daha sık emzirmeyi dene. 2 saat yenidoğmuş bir bebek için çok fazla. Bizim de sarılık 10 çıkmıştı. Bu şekilde düzenli emzirince bir daha da çıkmamıştı.
Ankakusu35 Momandbabyy ağlaması nasıldı sizin bebeğin ? Benim kızım hiç ağlamıyor neredeyse hep uykulu
Momandbabyy Ankakusu35 fazla yüksek çıkmadığı için acıktığında uyanıp ağlıyordu. Tabi daha çok uyuyordu yenidoğan olduğu için. Ben de genellikle saatte bir uyandırıp emziriyordum.
Asya0114 Ankakusu35 kuru dutu haşla kaşıkla ye hergün yap bunu inşallah sütünden geçecek çocuğa sarılık flan kalmaz