Masal_Ask öncelikle çok geçmiş olsun. Bizimde 1. Aydan bu yana süt ürünlerine alerjimiz var bebeğim şu anda 8 aylık. Bende çok araştırdım çok yoruldum size bu konuda ufak bilgiler aktarayım. Birincisi alerji tahlili 6 aydan küçük bebeklerde sonuç vermiyormuş bizde ne deri ne de kan testi sonuç vermedi bebeğimin canı yandığıyla kaldı şimdi olsa asla yaptırmam. İkincisi devlet hastanesinde verilen calcimax vitamin ilacının içinde süt ürünü var kesinlikle kullanmayın araştırmalarıma göre içinde süt ürünleri olmayan en iyi kalsiyum ilacı osteocare, bende günde 1 adet alıyorum. Üçüncüsü bi arkadaş akşam köfte yediğini yazmış böyle alerjik durumlarda çapraz besin alerjisi diye bir şey var süt ürünlerine alerjisi olanların et ve et ürünleri de tüketmesi, yumurta alerjisi olanların da tavuk tüketmesi yasaktır bunları tüketmeniz alerjiyi başa sardırır. Birde paketli ürünlerin neredeyse hepsinin içinde süt ürünleri vardır mutlaka içindekileri okuyun. Ben üzerinde vegan yazan ürünleri tüketiyorum bu konuda ınstagramda bulduğum alerji ile yaşam sayfası çok yardımcı oldu. Çok araştırmanız lazım en ufak bir kaçak alerjiyi tetikliyor. Bebeğinize kullandığınız biogia gibi gaz ilaçlarının içinde bile süt ürünleri mevcut. Biz 6 aydan sonra gaz yönünden biraz rahatladık ve bu duruma alıştık umarım sizde çabucak atlatırsınız..