kelebegin_annesi keşfetme döneminde çok normal. Beyin kapasitesi %90 seviyesinde çalışıyor ilk 3 yaş. (Yetişkinlerin %10 civarı ) dolayısıyla beyni ha bire bana yeni bilgi yolla diye dürtüyor yerinde duramıyor. Motor becerilerini geliştirecek aktiviteler araştırın onların yapın beraber. Beynini gelistiricek yoracak aktiviteler çok olursa yorulur uykusu da düzene girer. Aynı şeyleri kavrayana kadar 10 15 defa yapabilir. Atma fırlatma kaptaki suyu dökme vs henüz başlamadı ise başlayacak yakında bunlar da normal. Bir de beslenmesine dikkat edin şekerli şeyler tüketiyor mu? Bu da hareket fazlalığına uyku sorunlarına sebep olabiliyor. Mesela biz o dönem çanta oyunu çok oynardık ben bi çantaya (kutu da olabilir sepette) ona zarar vermeyecek malzemeler koyardım mesela çorap içine küçük bi oyuncağını sarar koyardım, ne biliyim kaşık,baska oyuncak, bi kitap, içi su dolu küçük balon vs aklınıza ne gelirse koyardım içine odanın bi kenarına koyardım gider onu açar içindekileri döker tek tek bakar dağıtır incelerdi ben de o ara kahve içerdim. Tabi sonrasında oturmuyo o inceleme bitince baska şeyler. Onun ulaşabileceği yerleri güvenli hale getirip karıştırmasına hep izin verdim ben. Cünkü ihtiyacı olan o öğrenmek istiyor.