Nesli178 Çalışacağım için dolma biber doldurdum koydum fasülye nohut haşladım koydum ıspanak kaynar sudan geçirdim koydum tavuk haşlayıp didikledim çorba yapmak için onu koydum sigara böreği sardım koydum aklıma bunlar geldi şimdilik
yildizligece Nesli178 tavuk haslayip koymak sagliklimi peki pisirilmis et tarzi seyler sanirim zararli diye biliyorum bakteri uuretiyor diye duydum ama bilemedim
susunbebekuyuyo yildizligece pazardan aldığım şeyleri genelde yapmayacaksam yemeklik olarak hazırlıyorum atıyorum buzluğa mesela pırasa ve havuç doğradım bir poşete koyduk yemek için ıspanak semizotu o şekilde direkt poşetten çıkartıyorum bir yemeklik oluyor zaten zeytinyağlı biber dolması kıymalısı vs hepsini hazırlıyorum öyle atıyorum çok pratik oluyor yada börek kurabiye vs koyuyorum hiç poğaça tarzı bir şey koymadım
dandiniko yildizligece acaba yemekleri konserve şeklinde yapıp koymak nasıl olur yapan anneler var mı 🤔
Nesli178 dandiniko ben yapıyorum sıcak sıcak doldurup ters çeviriyorum buzdolabında buzlukta değil ama 10 güne kadar taze taze kalabiliyor açıp tencereye döküp ısırtıyorum
KATRE_ dandiniko Ben fazla olan yemekleri bu şekilde değerlendiriyorum. Elimin ayarı yoktur 😀 bazen çok gözüküyor piser pismez kavanoza doldurup kapatiyorum agzini sicak sicak 1 hafta gecmeden de tekrar o yemegi isitiyorum 1 gunde o sekilde tüketiyoruz
Noname21 yildizligece kek atıyorum ben .nkirabiye de atılıyor. Etli kuru fasulye hep kalır ben buzluğa atarım. Mercimek çorbası da atiliyormus. Ben börek attım ama çıkınca tadını beğenmedim
Hatice_nur07 Noname21 merhaba bende elmelı kurabiye atmak istiyorum hiç denediniz mi pişiripte mi atıyorsunuz pişirmeden mi bir de kek normal kek mı yapıp atıyorsunuz cıktıgında nasıl oluyor dolaptan 🤷🏻♀️
2minosprenses yildizligece kek yapip pisirip dondurucuya kolabilirsin cikartinca isit hata isitmadanda kendi halindede olur yenir borek herzamanki gibi boregini yap dilersen pismis dilersen pismemis at dondurucuya kurabiye nefislezetler youtubede bayatlamayan kurabiye tarifi var harika ister dondurucuya at ister disarda dursun 1 ay bisey olmuyor dolma sar at cikar suyunu koy pisir veya yaprak sarma bursuru secenek var cnm ☺🌸
Hatice_nur07 Seyma_29_ yaptıgınız tarifleri biryerden mi bakıyorsunuz bende elmali kurabiye yapmak istiyorum pişirmeden mi koyuyorsunuz pişiriptemi
dandiniko Nesli178 yaa çok iyimiş. Ben ramazanlıkta eşimin yanında olamayacağım o yüzden yemekleri öyle yapsam diye aklıma gelmişti. Neler yapıyorsunuz et yemeklerini de öyle yapsam nasıl olur sizce
Nesli178 dandiniko et yemeklerini fazla bekletmemek gerek dedi annem ben lohusayken annem evde yaptıklarından öyle getiriyordu 1 hafta sonra kavanozu açıp yemiştik bozulmamıştı sulu köfte yapmıştı
Minikpatatesim Hatice_nur07 ister pişir koy ister pişirmeden ben pişirmeden tepsiye düzleyip buzlukta donduruyorum sonra saklama poşetine koyuyorum misafirim gelince çıkarıp hemen pişiriyorum çokta güzel oluyor
Seyma_29_ Hatice_nur07 genelde nefis yemek tariflerinden bakıyorum. Elmalı kurabiyeyide pişirip atıyorum buzluğa.
Hatice_nur07 Seyma_29_ pişip atınca cıkardığınızda nasıl oluyor tadı değişiyormu buz turup çözüldüğü için ıslak gibi dalan oluyormu
Belkiss yildizligece sigara böreği yada buzluk böreği tuzlu yada tatlı kurabiye sade yada kakaolu kek. Ben doğumdan önce bunlardan yapıp koydum çok işimi gördü. Bittikçe kayınvalidem tazeledi çat kapı gelen olunca hemen mikrodalgada ısıtıp koyuyorum tabaklara