Tbaltn benim kızım 22 aylık aynen bu durumda artık tükenmiş haldeydim. Öncelikle memede uykuya dalmasını kestim. Ama ağlatarak degil 1 hafta önce anlatmaya başladım artık memeler yaşlandı sütler azaldı tatile ihtiyaç duyuyor. Artık yatakta meme veremem sana uyurken sarılıp dans edelim öyle uyuyalım bundan sonra diye bunu 1 hafta uyuturken anlattım ve gün söyledim 6 gün sonra 5 gün sonra vs gibi. Son gün gelince annecim bugün son kez emerek uyuyacaksın yarın dans ederek uyuyacağız dedim. İlk memesiz uykuya daldığı gün 50 dakika dans ettik slow müzik ışık kapalı. Ancak öyle daldı. Gece 1 kez uyandı ilk gece olduğu icin kucağıma alıp emzirdim ve yatağına koydum. 2. Gece 20 dakika dans ettik. Gece 1 kez uyandı su istedi içti yattı. 3. Gece dans etmek istemedi yatağında uyumak istedi 15 dakika sonra uyudu. Gece hiç uyanmadı. Suan 1 ay oldu. Çok şükür gece hiç uyanmıyor. Yatağında dans etmeden kendisi uykuya dalıyor uykuya dalana kadar ben ya ninni söylüyorum isterse, isterse elini tutuyorum ya da sarılıyorum bazen de sen git tek uyucam diyo. Sabah uyanınca , anne ben uyandım meme getir diye çağırıyor cünkü memeler sabaha kadar tatilde sana süt biriktiriyorlar diyorum. İstediği kadar emiyor bazen 10-15 bazen 40 dakika. Müdahale etmiyorum. Tek sorun normalde her akşam 9.30-7 arası uyurdu kesintisiz uykuya geçince 10.30-7 arası uyuyor. Gündüz uykusu değişmedi 1.30 saat uyuyor gündüz de. Detaylıca yazmaya çalıştım kızım hiç ağlamadı ama hep konuştum ben hep yanındayım aramızdaki tek bağ meme degil. Ne zaman seslensen hemen gelirim yanımda uyu dersen yanında da uyurum vs gibi. Uzun oldu ama detaylıca anlattım insallah faydası olur. Gece boyu sık uyanmak nedir ancak yaşayan anlar 🌺