DoraKizimm Rikaa Alerji mamaları da çok kötü oluyormuş ama.. Sevdi mi bebek bari? İkiniz de rahatladıysanız ne mutlu tabii💕
Rikaa DoraKizimm evet cok kotu cogu. Hele aptamil camasir suyu kokuyo hangi bebek icer merak ediyorim. Evolvia RP kabul etti, kokusu vanilyali
DoraKizimm [silindi] Peki nasıl bir testle öğrendiniz bunca alerjeni 2 haftalıkken. Bizim deri testi temiz çıktı ama birçok doktor da erken dönemde yanlış sonuç veriyor diyor. Halk ekmek dediniz ama şimdi normal fırından aldığımız ekmekte de var mıdır içime şüphe düştü🤦🏻♀️
[silindi] DoraKizimm kozımın gecmeeyen hatta kanayan bir pişiği ve yoğun döküntüleri vardı egzaması ilk önce herşeyi kesip tek tip beslendim. Ekmek zeytin ve patetes şikayetleri gerileyince besinlerde deneme yapmaya başladım. Kimisi ishal kimisi döküntü kimisi de pişik yapıyor bu şekilde belirledim alerjisi olan besinleri. Doktorumuzda 4 aylık olana kadar bu şekilde sevam etmemi istedi. Mama başladık günde 2 kere 30 ml alerji maması ama içtiremşyorum onuda kokusu ve tadı çok kötü. 2 günde bir uyku sersemi olduğunda alıyor sadece.
DoraKizimm [silindi] Deli gibi de çikolata ve sütlü tatlı yerdim valla hurma falan nasıl kesecek beni bilmiyorum 😂
[silindi] DoraKizimm aldığımız ekmekte yok. Fırından alıyorum ekmeği :) un tuz su. Valla bir gün kuruyemiş alerjisi olduğunu bilmiyordum züberin vegan tatlı atıştırmalıllarından aldım. İyiki hepsini yemişim diyorum. Kızım ertesi gün poposu pişti yüzü egzama oldu. Ama ben de nefsimi körelttim 😬
DoraKizimm Dilara97 Patates mii? Ay şaka gibi. Ben de patates zeytin yer otururum diyordum😂 sizinki kaç aylık? Nasıl öğrendiniz bunları? Takibe alacağım hemen
Dilara97 DoraKizimm bizim 3 aylık şuan,1buçuk aylıkken farkettik.İlk alerji testi yapıldı süt yumurta ve dana eti yasaklandı. Tamamen iyileşme olmayınca sırasıyla eleme yoluyla diğerleride yasaklılar listesine girdi 🤷🏼♀️
DoraKizimm [silindi] Ayy evet doktor bize süt yumurta kuru yemiş dedi zaten direkt. En yoğun onlarmış. Ceviz çok yerdim ben ondan şüphe ediyorum. Bi de tahin ek olarak
ipekk05 Gzmgkc eğer süt ürünlerine alerjisi varsa dana etinide kesmeniz gerekir çapraz reaksiyona giriyo bende süt diyetindeydim ama çocuk bi türlü düzelmemişti sonra dana etini kestimde öyle düzeldi
Gzmgkc ipekk05 alerji testinde çıkmadı ama bakalım sırayla deniyorum onu da denerim. Sizin kaka da mukus var mıydı birde kaka sık yapıyor muydu bebeğiniz
[silindi] Gzmgkc aaa sizin patetese de mi alerjiniz var ya aslında 1 haftadır popomuz gene kıpkırmızı ve gecmiyor ondan hiç şüphelenmemiştim.
Gzmgkc [silindi] patates alerjisi çıkmadı bizde ama şöyle birşey var muz alerjisi çıktı bizde. Ama muzla çapraz reaksiyona giren gıdalar arasında avokado, patates, armut kestane havuç gibi gıdalar da var deneye deneye bulmak lazım yani
ipekk05 Gzmgkc evet kakamız gürültülü sesli ve mukusluydu en sonda nokta şeklinde kanlar gördüm testlerde alerji çıkmadı ben yiyerek gözlemledim alerjik besin yediğimde o gün birden fazla kaka yapıyo ishal gibi ama yemediğimde 2 günde bir yapıyo
Dilara97 Kbradmm deriden yapıldı bize. İğne gibi ama iğne değil bir şey var ona ürünü batırıp bebeğin tenine değdiriyor. Sinem ısırığı gibi bir şey hissediyormuş
Prensanesi Kmab 5 ay yaptım. Suanda hala fındık ve cevizden başka kuruyemis yemiyorum. Patlıcan hiç yemedim 9 aydır aslında hala devam etmekte diyetim