yazinannesi21 önce güzel bir banyo yaptir. Ardından bebe yağıyla masaj yap yuvarlak hareketlerle. Pijamalarini giydir. Karnını. Doyurup, altını temizledikten sonra odasına götür. Perdeleri kapat,yatağına bir uyku arkadaşı koy. Bu oyuncağı yatakta kalıcak. Onu görünce uyuyacagini anlayacak zamanla. Hadi şimdi uyku zamanı, ayiciginda uykusu gelmis diyip yatırıyorum ve öpüyorum .. Yatağına yatırıp sırtını pışpışla, ninni şöyle. Uykuya dalana kadar yanından ayrilma. Gece mesela ağladı mi birazcik bekle, hemen mudahele etme. Eğer kendi kendine dalamazsa kucağına al ninni şöyle sırtını sivazla sakinleşince tekrar yatır. Hergun aynı saatlerde yatır. Gündüz uykusuna mutlaka yatır. Gündüz uykusuna yatirmazsan ,gece uykuya dalmasi daha çok zorlaşır.en geç saat 8de gece uykusuna yatsın. Başka bir yere gittiğin zamanda uyku arkadaşını yanında götür. Gözlerini ovusturup uykusunun geldigini anladığın anda hemen yatir. Aynı duzeni gittiğin yerdede yap. Seninkinin biri sabah biride öğlen gün içinde 2 kez uyuması lazım. Mesela saat 15:00 TE öğlen uykusundan uyandiysa gece uykuda 19:00 da yatir.Eğer tekrar sallarsan düzeni gene bozarsin. Hergun yılmadan bu şekil yaparsan zamanla alisicak. Ben şimdi yikamadan ninni söylemeden yatağına koyar koymaz uyuyor.