Burcuumuterel iki aylıkken benimkide gece uykusunda sadece benden ayrılıyordu çok zor bir süreç ya allah yardımcınız olsun. Gece uykusuna geçmediğimiz için deneyim değil araştırdığım kadarını anlatayım. Kademeli şekilde desteği azaltmayı düşünüyorum. Uyku arkadaşı, memede uyutmayı bırakmak (çok zor olacak asla başka şekilde uyumıyor) başlarda bebeği mayıştırıp yatağa koymayı deneyebilirsiniz. Katılarak ağlamasına fırsat vermeden hemen kucağınıza almanız gerekiyor. Yanlış anlaşılmasın ben eğitmen değilim uykudan çok çekmiş bir anneyim. O yüzden takibini aylardır yapıyorum. Mayıştırıp yatağına koyun. Eeee veya pış pış ya da ona dokunma bir şekilde yanında olduğunu hissettirin ağlamaya başlayınca kucağınıza alın hemen. Önemli olan ağlatmamak. Sakinleşince geri yatağa. Ağlayınca hemen kucağa. Hala ağlarsa öpücük sırtını okşama ile sakinleştirin. Bu şekilde uyuyana kadar yatır kaldır metodu. Başta çok uzun sürüyor uykuya dalması yeni bir süreç sonuçta ama bebekler müthiş hızlı öğreniyor birkaç gün içinde düzene girer. Süre kısalır. Ama en mühimi gündüz uykuları onları düzenli bir şekilde ayarladıktan sonra gece daha konforlu geçiyor. Benimki sadace beslenmek için bile uyanmıyor uyurken besliyorum şuan. Gündüz aktivite ile oyala gece uykusundan Çalmasın. Ayına göre uyku saatleri var fazlasını grçince çocuk gündüz dinleniyor. Bu süreçte önemli olam annenin sabrı. Kararlı olunca yapabiliriz umarım. Sonuçta aylardır uykusuz bir kaç gün dişimizi sıkıp başarırız inşallah. Bir de rutin oluşturana kadar evden çıkmamak önemi bugun çok huysuzluk yapınca mecbur çıkardım düzen gitti bir saat kayma oldu bende uyku saatinde. Uyku öncesi rutinde oluşturmakta fayda var ninni, banyo kitap vs hangisi hoşuna gidiyorsa. Bu şekilde uyumayı öğrendikten sonra saati gelince kendisi uyku sinyalleri verip uyuyor bundan sonra da kalan desteği kesmek çok kolay oluyor. İyi geceler deyip öpüp yatağına koyunca uyuyorlar. İngilizler bu konuda çok katı bebeğin ağlamasına izin veriyorlar ve bu bebeği daha fazla strese sokmaktan başka bir işe yaramıyor. Umarım faydalı olur uzun oldu kusura bakmayın ❤️ Benim içime sinen en iyi yöntem buydu faydasını görürsünüz inş