ogretmen-anne merhaba. Benim oğlum da 23 aylık. Tüm uzmanların dediği gibi ben de bir psikolojik danışman olarak emzirmeyi sonlandırmanın tiksindirerek veya korkutarak olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde kısa vadede amacınıza ulaşmış olabilirsininiz ama uzun vadede neler getirebileceğini, psikolojik olarak ne tür sonuçlara sebep olabileceğini araştırabilirsiniz.
Bizim zamanımızda bize böyle yapılmış gayet de normaliz diyenler olacaktır ama ne kadar normaliz iyi düşünmek lazım ☺️
Gelelim bizimkine. Ben kademeli olarak emzirme sıklığımı azalttım. Yaklaşık 21. Ay civarı işe de döndüğüm için sabah, işten döndüğümde ve yatmadan önce emzirdim(öncesinde daha sık emziriyordum). Sonra Demir şurubuna başlamamız gerekti. Kullanım talimatına uyabilmek için sabah emmelerini de bir süre sonra bıraktık. Şimdilerde gündüz hiç aklına gelmiyor bazen benim hatırlattığım bile oluyor. Ama Bu zamana kadar gece emmelerinde hiç değişiklik yapamadım çünkü gece ağlıyor inatla meme istiyor.Ben de 2 yaşına bir ay daha zamanı olduğu için doya doya emsin diye müdahale etmiyorum. 2 yaşını geçmiş olsa bile sorun değil elbet bir gün onu da unutacak. Bence aksi bir durum olmadığı sürece acele etmeye hiç gerek yok. Hala emiyor diye korkmamıza gerek yok. Yavaş yavaş, zamana yayarak bıraktırmak en faydalısı. Hem kendi sağlığımız için de böylesi daha iyi.
Memeye bir şeyler sürülerek, bantlar yapıştırılarak, korkutacak sözler söylenerek memeden kesilen bebeklere çok üzülüyorum.
Biraz uzun oldu ama destek olmak istedim sadece. Kolaylıklar dilerim😇