ogretmen-anne
Ben kademeli olarak azaltarak bıraktırdım alıştıra alıştıra. Kızım çok fazla emiyordu ve çok iştahsızdı. Gün içinde sürekli emmek istiyordu, geceleride defalarca kalkıp emiyordu.
- İlk önce gündüz emmelerini bitirdim. Her emmek istediğinde yiyecek farklı şeyler sundum. Kuruyemiş, meyve, yemek filan. Balkondan baktırarak veya değişik oyunlar kurarak emmeyi unutmasını sağladım.
- Kızım uykuya sadece emerek dalıyordu. O yüzden öğle uykularına emmeden geçmesi için uyku saatlerinde bebek arabasıyla dışarı çıkarttım. Ya da annemlere bıraktım o uyuttu.
- Son olarak gece emmesini bıraktırmak kalmıştı. Bu en zoru çünkü ne yaparsam yapayım olmuyordu. Gece ağlıyordu emmek istiyordu ve çok hırçınlaşıyordu. Geceyi bıraktıramadığımdan dolayı gündüzde aklına geliyordu. Bende göğsüme sevimli bir yüz çizdim. Gözleri kapalı bir yüz. Emmek istediğinde bakalım sütümüz napıyor diye açıp aaa uyumuş diyordum. Önce tuhafına gitti ama sonra komik geldi ve ara ara açıp tekrar bakmak istedi uyanıp uyanmadığına. Oyun gibi geldi onun için. Sarıldı ve öptü hatta. Sonra gece uykusunda hep bebek arabasıyla dışarıda uyuttuk. Uyandığında kararlı bir şekilde emzirmedim. Su teklif ettim içirdim. Kucağıma aldım hep sarıldım kendini güvende hissetmesi için. Biraz mız mızlandı ağladı ama ilk geceyi böyle atlattık. 2. Gecede aynı geçti ama daha kolaydı bu sefer pes etmiş gibiydi yine kucak kucağa uyuduk birlikte. Diğer gecelerdede bi kaç sefer kalktı su verdim yatırdım. Gittikçe alıştı ve artık gece hiç kalkmıyor tamamen unuttu çok şükür. Arada göğsümü açıp uyuyup uyumadığına bakıyor. 😄 İştahıda açıldı öncesine göre artık kendi yemek yemek istiyor
Hemen pes etmeyin ve kararlı olun. İlk başladığımda dua ederek başladım. Çünkü gerçekten çok zor bi süreçmiş. Uzmanlarında tavsiye ettiği yöntem kademeli azaltma zaten en sağlıklısı böyle.
Baya bi uzun olmuşş 😂