Wolverine deniz_s aldığın yere bozdurman şart değil ama ciddi bir düşüş olur diye düşünüyorum. Çünkü ben 5 taş pirlantami büyütmek istiyordum istediğim modeli gosterdigimde, 5 tasi ne kadara saydiklarini söylediklerinde şok olmustum.
BuzluKahve deniz_s Gerçek pırlantaysa çok zarar ediyor malesef. İkinci el olarak dolapta satmayı deneseniz daha karlı. Ama sahteyse direk gram hesabı olacagı için fark etmez sanırım nerede bozuldugu.
Sedakcby deniz_s bazı pırlanta mağazalarının o şekilde prosedürleri var mesela aldığın fiyata satabiliyorsun. Eşim blue diamond dan almışti bana o şekilde demiş adam. Heryerde geçerli mi bilmiyorım ama
deniz_s Wolverine yaa o kadar dusuyo mu bana %30 duser demislerdi alirken ama su an pek inandirici gelmedi tabi dedikleri sormak istedim
deniz_s BuzluKahve valla assos pirlantadan almistim canim iki sene oldu bilmiyorum sahte mi 1900 du o zaman
BuzluKahve deniz_s sertifikası falan olmalı. Yani alırken karatı, berraklıgını falan belirten sertifika veriyorlar. Her pırlantacının kendi prosedürü farklı oluyor. Malesef pırlanta yatırımlık bir şey değil, satınca cok deger kaybeder.
deniz_s efsanegorer yaa gercekten mi bundan sonra cidden boyle urunler almamaya karar verdim ya resmen soygun takilmiyo bile her gun ne bileyim ya lazim oluyo degerlendirmek istiyorsunuz verdiginiz parayi bile alamiyorsunuz
Mommy_Bird Sedakcby bende geçenlerde almıştım bana da aynısını söylediler Lizaydan aldım 2 yıl boyunca aldığın fiyata verebilirsin dedi ama parasını alabiliyor muyuz acaba yoksa sadece model değiştirmek için mi aynı fiyat sayıyorlar acaba
Sedakcby Mommy_Bird sanırım değişim için satılırsa. Yani direkt parayı veriyorlar mı onu bilmiyorum malesef ama değişim olursa direkt aynı ücret üzerinden olduğunu biliyorum
Mommy_Bird Sedakcby bende çokmpişman oldum pırlanta aldığıma onu verip altın alcam ilk fırsatta bu kadar düştüğünü hiç bilmiyordum
bilgemira deniz_s bende kupe var beyaz altin 14 ayar bozdursam kaca bozulur diye soramiyorum kimseye dolaba koydum 800 e ama bakan var alan yok . Ve acil bozdurmam lazim satmam lazim yani kuyumcuda cok az fiyat veriyor
fanatikfenerli bilgemira küpeniz taşlı mı ? Kuyumcuda çalıştığım için biliyorum 14 ayar bozumu çok fazla zarar ettiriyor küpenin gramına bakarız üzerinde taş varsa o düşülür sonra tekrar gramına bakılır 14 ayar geri alım hesabıyla işlem yapılır ama nerdeyse yarı yarıya oynar .