Cnsl123 Arkadaşlar bebeğim bir aylık persentil değeri %97 gelişimi önde bir bebek endişelenmeli miyim acaba
Sonsuzmutluluk Cnsl123 ne için endişeleneceksiniz gelişimin önce olması sorun değil ki 1 yaşına gelince kilo alımları çok yavaşlıyor zaten
Sevdemm16 Cnsl123 bizde 3 aylığız %97 bu kötü birşey değiş ki sonucta persentil tablosu sınırları içerisinde
Caglarass Cnsl123 Persentil değerleri içinde olduğu sürece endişelenecek bişey yok. Birde ilk aylar çok tutmayabilir 2500 doğan bebek de var 4 kilo doğan da 🤷 Ki zaten sadece anne sütü alıyorsa fazla kilo almasının bi sakıncası yok
Bebek92 Baltopu o Cnsl123 benim kızım ilk 1 yol 100% dü. Şimdi 19 aylık 50%. Nasıl kilolu bi bebekti. 9 aylıkken 10 kiloydu doktor 13 aylık bebek kilosunda demişti. Şuanda 11 kilo 😃 Demem o ki hareketlenince dengeler değişiyor
Baltopu Kaç aylık canım şu an ve kilosu kaç birde kaç kilo doğdu..bizim ilk üç ay yüzde doksandi nerdeyse simdi bir yaşında ve ortalama bile değil
Fatmalaz Ya bende bu persentil tablosundan pek anlamıyorum aslında hiç anlamıyorum bebeğimin ölçülerini söylesem benim için de bakar mısın ( sorunuza kaynak oldum kusura bakmayın)
babyandmom1 Fatmalaz maşallah ne güzel gelişmiş benimki 38+3 te 43 cm 2280 gram doğdu en son 1 ay önce 5.ayında 61 cm 6 kg Dı
Baltopu Fatmalaz Yuzde kaç olduğuna bakamadım ama gelişimi çok iyi ayda bir kilo almış doğduğundan beri,sakin dört aylık bebek kilosu az diyen varsa kulak asma kaç kilo doğduğu çok önemli ve senin oğlun çok güzel toparlamis
Fatmalaz Çok teşekkür ederim 😌 etrafımdakiler sürekli ne kadar zayıf ay ne minik diyo bende ister istemez takıyorum o kadar da dedim kendime kimseye kulak asma sağlıklı olsun yeter diye ama 🤦 hep eksik hissediyorum
Baltopu Fatmalaz gayet yerinde hiç merak etmeyin,bebek takibini tıklayıp baş boy kilo yazan yere basarsanız değerlerinize bakabilirsiniz ama gayet güzel
17112020 Ahh ahhh bzm de boyumuz posumuz ilk aylar oyleydi…1 yas olduk yeni ortalamanin altina düştük…allah saglik versin accik da iştah versin ne diyim…fazla olmasu sikinti yaratmaz tabi ki bosuma takılmayın…kiloyu az alanlar takılıyor siz neden endise duydunuz ki
17112020 Baltopu ozellkle 9. Aydan sonra…ateslendigi zamanlar hic yemedi sadece ann sutu…1 2 hafta full oyle..9 kilo fln su an kusurati var mi bilmiyrm…9. Ayda da 9 kiloya yakindi zaten bikac gr almis sadece…6 aydan sonra suzulmeye basladik ek gida yaramadı
Baltopu 17112020 aynı bizimde öyle beş aylikken 8,5 kiloydu ve şu an 9 kilo 12 aylık şaka gbi..dişler mafetti bizi,emmesi nasıl bizimki günde dört defa anca emiyor artık
17112020 Baltopu aksine sık emmeye başladı sanki sakız çiğniyor aklina geldikçe ve uykuya geçişlerde…düzenimiz yok pek o cok yorucu ne yaptıysam olmadı mecbur ona uyuyorum
Baltopu 17112020 sık emdiği için ek gıdayı azalttıysa vermemeye çalış istersen oyalayabilirsen,kilo alımi bizim ilk durduğunda doktor önermişti yedirmeyi artır hemen emzirme,yedikten bir iki saat sonra emzir diye