Duyulurum barbarosunannesi Mehmet uzun bir dönem Türkiye’de en çok kullanılan erkek ismiydi, bu yüzden başka isim bulunamamış olabilir. Mehmet Muhammed’in Türkçeleştirilmiş hali, Muhammed de yerde ve gökte övülen demek… Keşke bunun bilincinde olup ismine bir de öyle bakabilse.
Duyulurum barbarosunannesi bakış açısı işte… Yani eğer müslümansa inandığı dinin peygamberinin adını taşıyor. En başta saygıdan bu isme beğenmediğini söylememeli. Ama dediğim gibi bakış açısı :)
ZMK elifineylulu ölmüş zaten adam koysanız ne olucak kayınbaba ismi koymak da türkiyede meşhur oldu hadi ahmet mehmet olsa neysede sırf eşinin gönlü olsun babasının ismi olsun diyede cafer de koymayın bence
ZMK elifineylulu yani senin gönlün kırılacağına onların gönlü kırılsın çocuğun ilerde kızabilir başka isim neden koymadınız diye kaynanan kocan mutlu olacak diye oğlun ve sen mutsuz olmayın
esracanlier Aybersa 🤣 nasıl yani siz isim koyarken hiç düşünmüyor musunuz tüm hayatını nasıl etkileyeceğini
Timurunannesi Bu cafer ismini koymayın diyen annelerimiz bu isme neden bu kadar karşı anlam veremedim
Aybersa esracanlier uzun uzun anlatmaya gerek duymuyorum , ben de ogretmenim , herşeyi düşünmüşümdür bence👍
Deletedmom789 Ben olsam sadece Cafer ismini kullanırdım, gayet güzel. Üniversitede Gürcistanlı bir arkadaş vardı adı Jafar’dı ama Cafer diyordu herkes o geldş aklıma
Zlm elifineylulu bana çok mantıklı gelmiyo bı olmuş yada yaşayan bı büyüğün ismini koymak sizin çocuğunuz başkasının devamı mi sinucta o babasıydı Allah rahmet eylesin ama o başka bı insandı çocuğunuz başka bı insan