ceyhunun_annesi 1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 buçuk su bardağı su
12 yemek kaşığı dolusu un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 vanilin
1 kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limonun suyu
Glazür için:
Yarım limon suyu
2-3 yemek kaşığı kadar pudra şekeri
Yumurtasız Sütsüz Limonlu Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not Ekle
Un, limon rendesi+suyu ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeler karıştırılır.
Sonra tek tek un kabartma tozu ve limon rendesi ile suyu da ilave edip mikser ile iyice çırpılır.
Yağlanmış baton kalıba malzemeler aktarılıp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 35 dk pişirilir.
Fırından çıkarıp tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp glazürümüzü döküyoruz (glazürü yapmak içinde limon suyunu pudra şekeri ile pürüzsüz şekilde karıştırıp kekimizin üstüne kaşık ile döküyoruz).
Kekimiz yumurtasız olduğundan diğer keklerde olduğu gibi kabarmayacak. Ama çok ferah hafif ıslak ve pratik bir kek.😘🍬Tugce