Bir aylık bir araştırma sonucunda 5 buçuk aylık kızçeme uyku eğitimi vermeye karar verdim. Nasıl yapıcam nasıl yapıcam allahım ağlatmadan nasıl olur bu iş derkene bugün başlamaya karar verdim çünkü gece kırk kere uyandı ve uyku eğitimi veren annelerden genelde hep şunu duydum. “Keşke daha erken başlasaydım” vira bismillah diyip bugün başladım ben de.
Kızım her zaman ki gibi sabah yedi yedi buçukta uyandı mamasını içti oyun oynadı derken saat 9:00 gibi tekrar uykusu geldi bir mama saatinden diğerine kadar uyutmadım hep bi iki saat aralığımız oldu zaten. Hadi bakalım dedim yatakodasına gittim kundağını yaptım uyku arkadaşını yanına koyup dalga sesini açtım başladım pış pışa. Ama kararlıyım çok ağlarsa bitircektim bu işi. Mızmızlandı sonra ağlamaya başladı bekledim, sonra çığlık atmaya başladı hemen kundağı çözdüm kucağıma aldım tamam bitti uyumuyoruz hadi bakalım oyuna dedim ve oturma odasına geldim. Saat 10:00. Oyun oynadık güldük eğlendik tekrar esneme huzursuzlanma ve hadi bakalım bir daha deneyelim dedim yeniden kundak yaptım uyku arkadaşını açtım ve pış pış yaptım. Tekrar mızmızlanma ağlama ama bu sefer çığlık yok bekledim tansiyonumu düşürecek derecede ağlarsa hemen kucağıma alcam. Çığlık yok ağlıyor ama gözleri kapalı ağlıyor belli gidecek artık. Saçlarını okşadım onu çok sevdiğimi anlattım ninni söyledim pışpışladım ve uyudu. Mutfağa geçtim otururken on dk sonra tekrar uyandı, emzik düşmüş. Gittim emziği verdim ağlıyor ama yine gözler kapalı. Tekrar pış pış ve ninni söyledim tekrar uyudu. Şimdilik kolay geçti gibi sanki, diğer uyku saatlerinde nasıl olur bilmiyorum. Umarım başlarım uyku eğitimine diyecek raddeye gelmeyiz. Tuhaf hissediyorum. Bana şans dileyin