NesEcrin Kızlar doktorunu bu aşıyı kac doz önerdi ve hepsini yaptırdınızmı? Bizim doktorumuz 4 doz seklinde 3 bexero 1 nimenrix seklinde onerdi ama 2 doz vurunduk 3.doz icin gec kaldık sağlık ocağında vurduruyorum hemsire aramayı unuttu sanırım bende atlamışım🤦♀️ bir sey olur mu son olani mutlaka vurdurucam ama yinede etkisi olur mu bilemiyorum nolur yardimci olurmusunuz
kenankaan NesEcrin vurulacağı yaşa göre doz miktarı değişiyor, 1 yaş sonrası nimenrix tek doz, bexero 2, biz de 1 yaş sonrası yaptırdık. Doktorun sana aylarını söylemiş olması lazım
Raziyeee NesEcrin benim oğlum 15 aylık doktorunuz bize 8 ayda başlatti bugün son dozunu yaptırdık 3 doz bexsero 2 doz nimenrix yani butun dozları yaptırdı bize
Meta NesEcrin biz aşıyı yaptırmadık sağlık ocağındaki doktorumuza sordum gerek olmadığını söyledi sonra emin olamadım hemşireye de sordum oda menenjit aşılarının ters etki yapma ihtimalinin olabileceğini çocuğu menenjit yapma ihtimalinin olduğunu bu yüzden kendi çocuklarına da yaptırmadığını söylemişti 🤷♀️
PrensesimEla NesEcrin bizim doktorumuz ilk aylarda vurulan aşılar sadece korur antikor üretmez dedi eğer bebeği koruyacağına inanıyorsan yaşından sonra tek doz vuralım hem antikor oluşur hem de maliyeti ona göre olur dedi. Bizde öyle yapicaz.
NesEcrin PrensesimEla özel bir doktorum yok devlet hastanesine gidiyorum onlarda pek ilgilenmiyolar zaten girdiginle ciktigin bir oliyo o yuzden boyle anlatan olmadi acikcasi kagidi tutuşturdu elime tmm
Sevinc24 PrensesimEla doktorlar neden hep farklı şeyler söylüyor bu konuda anlamıyorum bize de 5 doz hemen yaptırın geç kalmayın diyor 7.ayda yaptırmaya başlayalım dedim ona kalsa 3.ayda başlayacak bir yere de gitmiyoruz ağır da bi aşı çok kararsızım
NesEcrin kenankaan 9. 11. 13. birde 21. Ay dedi ama diyorum ki 1 tanesini vurdurmazsak sorun olur mu bunu merak ediyorum
NesEcrin Raziyeee neye göre karar veriyorlar bu aylara anlamıyorum millet tek dozdan bahsediyor ne fark var bilemedim
kenankaan NesEcrin vurulacagı aya göre değişiyor, cocuk doktoru daha ilk muayenemizde bu aşıları söyledi, 1 yaş öncesi aşı olacaksa bu kadar doz, 1 yaş sonrası olacaksa şu kadar diye, kararı bize bıraktı. Kafasına göre değil.
Raziyeee NesEcrin inanın bizde anlamadık daha sonra öğrendik ki tek doz yaptıran doktorlar bile varmış biz bir kere başlamış olduk tamamen doktor kendi kafasına göre hareket ediyor iyice araştırın derim
NesEcrin kenankaan bizimki de anlatsaydi keske hic bir bilgilendirme yok cogu seyi şu formda gordum ogrendim 1 yas sonrasi oldugunu bilseydim oyle vurdururdum bende bu kadar aşıyı arka arkaya yemezdi cocugum
feratlarkupeklergiremez kenankaan 1 yaş öncesi olması daha önemli dedi bizim doktorumuz en çok 1 yaş öncesini etkiliyor dedi 7. Ayda başlayacağız biz de
kenankaan NesEcrin zaten 1 yaş öncesi o kadar cok aşı var ki, ağır gelebiliyor 🙁bir yaş sonrası 18 ay aşısona ladar rahattık o dönem yaptırdık biz de
NesEcrin Meta onlar neyden anlıyolar ki ne alaka aşı olursa hastalığa yakalanır cocuk doktoruna danışsaydınız keske çok saćma söyledikleri nasıl böyle yanlış yönlendirebiliyolar ki kimlere emanet cocuklarımız🤷♀️🤦♀️
Esila001 NesEcrin nekadar geçti üstünden ben bizimde 15 inci ayında vurdurmamiz lazımdı 3 dozu o sıra taşınma gibi şeyler oldu doktorla konusdum oda 16 ci ayda vurdur dedi ve öyle yaptım ama kesin vurdur geciktirme başka dedi