Evcilkaktus Kızlar bebeğinizin yoğurdunu ev yoğurdu ile mi mayalıyorsunuz yoksa activia yoğurt ile mi? İlk kez yapacağım ek gıdaya başlıyoruz da .
zhrayca2001 Evcilkaktus valla bizde ilk kez başlayacağız 10 gün sonra ama ev yoğurdum yok. Kendim mayalamak için süt aldığım yerde mayasını da veriyolar yanına ondan mayalacağım inşAllah bi sıkıntı olmaz
Balarisi_melisEla Evcilkaktus ben ikinci defa yaptim normal ev yoğurdundan mayaladim,küçük şişelere yaptim çok güzel.oldu hatta şuan yiyor
ArdicEge Evcilkaktus probiotikli yogurt mayası kullanıyorum, ek gıdaya baslamamıza 1 ay var daha henüz bebegime yapmadım ama bir kaç kere kendimize bu mayadan yaptım👌🏻 https://ty.gl/pk9i4rbkhy
Evcilkaktus zhrayca2001 ya bide çiğ sütle değil de pastörize günlük süt var ya onunla yoğurt yapılması lazımmış sanırım çoğu anne öyle yapıyormuş
zhrayca2001 Evcilkaktus allahallah bunuda ilk defa duydum çiğ sütle pastörize arasında ne fark var ki
ArdicEge Evcilkaktus Çiğ süt kaynatılınca pastörize olur. Pastörize işlemi çiğ sütün 72-74 °C de 15 saniye ısıtılması ve hızla soğutulması işlemidir.☺️ Marketten alınan sütler süt değil, çiğ süt alıp kaynatıp pastörize edin, benim fikrim🙏🏻🤍
Evcilkaktus zhrayca2001 valla bilmiyorum canım ya şimdi internetten baktım mutlaka pastörize süt ile yapılması lazımmış
Noname21 zhrayca2001 çiğ süt de ki bakteriler kaynatmak ile gitmiyor diyorlar Ben 40 dakika falan kaynatiyorum. Pastörize sut ile de yaptım arada çok fark oluyor
zhrayca2001 Noname21 nasıl bi fark mesela 🙄 bide mayalanması falan çiğ sütle aynı mı yapılışı vs aynıdır sanırım siz nasıl yaptınız pastörize sütle🙄
Noname21 Evcilkaktus tad olarak açık sut daha güzel oluyor bence. Kaymağı da oluyor onu da veriyorum tereyağı ile. Pastörize sut biraz daha hazır yoğurda benziyor tadı kaynak olmuyor.
zhrayca2001 ArdicEge bende öyle biliyorum çiğ sütü kaynatılınca pastörize oluyor die🙄10 15 dk kaynatıp ılıyınca mayalarız yani bu şekilde yapılsa sağlıksız mı oluyo bebekler için kafam karıştı🙄
2bebelianne__ Evcilkaktus migrostan günlük pastörize süt alıyorum cam şişede içim yada sütaş maya olarak da activia kullanıyorum çok güzel oluyor
Noname21 zhrayca2001 tad olarak çiğ süt ile yapılan güzel oluyor birkaç gün sonra eksiyince daha da güzel oluyor. Ben pastörize sut ile kaynatmiyorum parmagin dayanabilecegi sıcaklığa gelince kapatıp mayaliyordum 6 saat dışarıda 1 gunde dolabta bekletiyorum. Çiğ süt ile sütü kaynatiyorum 40 dakika. Sonra soğumasını bekliyoruz. Parmagin dayanabilecegi sıcaklığa gelince kaymak tutmuş oluyor. Ordan bir kasiklik delik açıp mayaliyorim 6 saat dışarıda 1 gun dolapta bekletiyorum. Sarıyoruz tabi tencereyi
sokomel zhrayca2001 markette satılan cam şişedeki günlük pastörize sütler ile mayalıyorum ben. açık sütlere kıyasla uzun uzun kaynatılmadığı için besin değeri daha az ölüyor diye biliyorum.