nlgn33 Bebeği Akdeniz anemisi taşıyıcı olan var mı anneler. Yardımcı olur musunuz fikir verir misiniz nasıl bi yol izleniyor neler oluyor neye dikkat ediliyor
kenankaan nlgn33 eşlerden sadece biri taşıyıcıysa sıkıntı olmuyor, arladaşım taşıyıcı eşi değil, çocuklarında bişey yok
Barlasb10 Çok geçmiş olsun benim bebeğim değil ama ben taşıyıcıyım ve ilginç bi şekilde evlilik için yapılan testlere kadar kimse bilmiyordu taşıyıcı olduğumu şu zamana kadar da bi sıkıntı yaşamadım çok şükür. Hastalığı bilmediğimiz için de özellikle sakındığım ya da dikkat ettiğim bi durum da yoktu 😅
nlgn33 Barlasb10 size de geçmiş olsun peki ya bebeginiz taşıyıcı mi bi test bisey yapıldı mı bebeğinize yada hamilelikte ilaç kullanımı felan
Ohaezgi Barlasb10 ah ben😂 bende testte öğrendim tarih almak için beta telasami dedi ozamanlar, 3 serum yedim tedavi olmadan nikah tarihi vermem dedi doktor sonrada bişey yapmadım😂
Barlasb10 nlgn33 hamileyken de hiçbir şey yapılmadı bebeğimde de yok özellikle 2 farklı yerde test verdik garanti olsun diye
nlgn33 kenankaan anne yada baba ikisinden biri taşıyıcı olunca bebekte taşıyıcı olma ihtimali var ama dimi ben öyle biliyorum da
Derinn67 kenankaan ama ikisi birden taşıyıcı ise hasta oluyo doğan çocuk.kuzenimin iki bebeğininde dalakları alındı ölümden zor kurtuldular
Barlasb10 Ohaezgi biz de cuma günü test sonuçları çıktı doktorumuz aradı evlenmenize onay veremem hemen buraya gelin diye bişey var diye öldük öldük dirilmiştik pazartesiye kadar 😬
Derinn67 nlgn33 taşıyıcı olmak mühim deil hem anne hem baba ikisi birden olursa mutlaka çocuga geçiyo
Ohaezgi Barlasb10 peki bebeğinizde çıktı mı? Biz yarın sabah bunun için kan vericez değerlere bakcak doktor gerçi anne taşıyıcı olduğu için bebekte olacağını sanmıyorum ama görelim dedi
nlgn33 Barlasb10 ben de tasıyıcıyım ama eşim değil çocuk doktorumuz da bebeğim için test istedi yaptırdık sonuç daha çıkmadı ama içim içim içimi yiyor
Barlasb10 Ohaezgi hayır çıkmadı allahtan ama çıksaydı da pek hayatını etkileyeceğini sanmıyorum bizim bile bilmeden etkilemediği için
Barlasb10 nlgn33 bende aynı şekilde eşim değil bir de benim favizm var doktor combo yapmışsın ama bebeğe yine de ikisi de geçmemiş dedi çok şükür
kenankaan Derinn67 tabiki de ikisi birden taşıyıcıysa sıkıntı. Ben tek bir tarafın taşıyıcı olmasını anlattım
nlgn33 Barlasb10 beni de etkilemiyor sadece kan değerlerim hep düşüktür ama bebek olunca ne bileyim farklı mı olur diye düşünüyorum
Ohaezgi Barlasb10 doğru bende olduğunu duyunca doktor öyle bi söylemişti ki eşim ciddi bişey var sanıp ağlamıştı bende gülerek korkma bişey olsaydı çoktan ölmüştüm demiştim😂 inşallah bizim kızda da çıkmaz dediğiniz gibi olsa da etkilemez
kenankaan nlgn33 yok yine kullanılmıyor, siz taşıyıcı olarak ilaç kullandınız mı kendinizden pay biçin. Arladaşım da evlenme başvurusu yapana kadar taşıyıcı olduğunu bilmiyordu hiç bir ilaç kullanmadı, hala da kullanmıyor
Yarenseyit Ben taşıyıcıyım eşim taşıyıcı onun için tüp bebek yapmak zorunda kaldık bebeğimiz hasta olmasın diye çok şükür Akdeniz anemisi hastası değil ama bizim gibi taşıyıcı oda taşıyıcı olmanın hiçbir sıkıntısı yok yani canım için rahat olsun 😊
nlgn33 Yarenseyit teşekkür ederim canım evet maalesef hastalığı hayatı çok etkiliyor maalesef benimde kuzenim hasta sürekli kan vuruluyor maalesef