34_21_23 Tatlış teyzeler kızıma bebek salçası yapacamda. Bi sorum var YouTube dan izledim de bazıları biberleri kesip blend edip pişiriyor. Bazıları da fırında közleyip kabuklarını soyup blend ediyor. Acaba hangisini yapsam siz nasıl yaptınız ?
Egemenin_Annesi 34_21_23 ben hic ugrasmadim böyle bebek salcasi bebek irmigi diye biz ne yiyorsak onlardan koydum 😅 o yüzden bilemicem üstte kalsin
espiri 34_21_23 ben hiç ayrı yapmadım bizim salçalarımızda ev yapımı biber domates karışık ondan kullandım hep üstte kalsın
34_21_23 Egemenin_Annesi salçam ev yapımı tuzlu ve ekşi olduğu için veremem o yüzden yapmak istiyorum 😊
34_21_23 espiri benimde ev salçası kaynanamlar yapıyor ama tuzlu olduğu için bir yaşına kadar normal salça veremem ki
espiri 34_21_23 evet biraz tuz oluyor ama yemeğe tuz katmıyordum birbirini dengeliyordu zaten 9. Ayında falan vermeye başlamıştım
birbalyanakannesi 34_21_23 ben fırında yaptım annem kendi biber salçası yapmıştı ama tuzlu diye veremiyorum o yüzden fırında közleyince çok güzel oldu
birbalyanakannesi 34_21_23 zeytinyağ döktüm üzerine fırına attım kabuklarını soyup blendırdan geçirdim
QueenOfDisaster 34_21_23 https://www.instagram.com/reel/CQoMgBhB-3Y/?utm_medium=copy_link bu tarife bakarak yapmıştım 1 kere sonra annem yapmıştı domates salçası tuzsuz onla yaptım sürekli yemeklerini
34_21_23 QueenOfDisaster bende böyle yapayım fırına atayım en iyisi. Tuzsuz olsa sıkıntı yok zaten salçam tuzlu hemde çok tuzlu 😀
TiniminiKayra 34_21_23 ben biberleri yikayip 4 5parcaya bölüp su koyup haslayip pisince blender yapiyodum sonrada 15dk fln pisiriyodum
61arzu Egemenin_Annesi aynen öyle ya bebek salcssı nedir ya ilk kez duydum yine domates bibeeden olmıuır mu
34_21_23 61arzu bebek salçası tuzsuz oluyor 😊 tuz bebeklere yararlı değil salçam ev yapımı tuzlu ve ekşi o yüzden 1 yaşına kadar veremem çocuğun midesini yakar pişik yapar kapya biberde vitamin deposu haliyle yararlı olur
Egemenin_Annesi 61arzu öyledir tabiki ya diyorum ya para tuzagi bence bebek irmigi bebek mercimegi var bide 😅