Zlm elcn4139 bazi vitaminler suda çözünür bazıları yağda kesilmiş halde atarsanız o besinin içindeki suda çözünen vitaminler suda çözünür Buharda haşlaya bilirsiniz suya koymak istemiyosaniz
bbosphorussss Nejlavrl ben buharli pisirici aldim elmayi jile pisirdim püre yapip verdim.patatesi ilk once tek sonra havucla pisirip pure yapip verdim . Ben meyveyle baslamistim. Sebzwyle haslama corba yapmistim . Haşlama dedigim patatesi havucu at kaynat rondodan gecir. Her 3 gunde yeni bir sey ekliyordum patates havuc prasa vs gibi zenginlestirmistim corbasini. Bir de inanilmaz bal kabagi tukettik biz kabiz oldugunda ozellikle ne iyi geliyordu en sevdigi de oydu.
Nejlavrl bbosphorussss ben neyi yanlis yaptim pureyi yutamaz ki cok kati bu nasil inceltilecek bu patates
Nejlavrl kubrasszr cok kati oldu patates puresi doktor hasla catalla ez bir cay kaşığı zeytin yagi koy ver demisti ama kati benim oğlumun bogazinda kalir bu naparim sonra 4 aylik daha bunun boyle agizda eriyen giden bisi olmasi yumusacik olmasi gerkemiuormuydu😟basarisiz oldu ilk denemem sanirim
kubrasszr Nejlavrl ben henüz patates vermedim, 3 gün kabak denedik, bugun karnabahara gectik, 3 gun sonra patatese gececegiz. Deneyimlemedigim icin patates hakkinda bilgi veremiyorum 🤷🏻♀️
Nejlavrl Ben yediremedim çünkü doktorun dedigi gibi yaptim ve katiydi patates zorlamakta istemedim sahsen çünkü yutabilecegini düşünmüyorum bogazinda falan kalir diye cok korktum 😟 zaten agzindan dilinle ittirdi oğlumda dahami su gibi olmasi gerekiyor acaba yada boyle daha sivi şekilde bilen kimse yokmu
Aysimaaa Sütunle inceltebilirsiniz katı olunca ben biraz sütüm den koyup sulandiriyorum. Eğer çatalla ezip vermeye korkuyorsanız blendirdan geçirin.
Nejlavrl Aysimaaa bende oyle yaptim bugun canim sütüm ile yumusacik sulandirdim yedirdim bi cay kaşığı