HaticeClk Neler yapıyorsunuz neler veriyorsunuz fikir olsun yeni yeni sadece yoğurt vermeye başladım bu arada hep mama ile besleniyoruz
Alygkc HaticeClk yavaş yavaş sebzeler ile tanıstırabilirsiniz bize doktorumuz başlattı beş aylıkken şuan 6 buçuk aylığız
Hatice-08-05 HaticeClk kızım 6 aylık bizde 5 aylıkken başladık kabak havuç ile başladım daha sonra meyvelere geçtik ama ne yazıkki meyvelerin tadını aldıktan sonra sebzeleri reddetmeye başladı🤷🏻♀️ Ağzının tadını biliyor 😆🤦🏻♀️ Ama pes etmiyorum zorlamıyorum da Tabi ¾ kaşıkta olsa yedirmeye çalışıyorum 👍🏻 Su konusuna gelince günde 1 defa veriyorum çünkü benim bebeğim mama alıyor ve mama daki su ona zaten yeter demişi doktor o yüzden günde 1 defa su yeterli “ ama küçük bir tavsiye , meyvelere hemen geçmeyin sebzelerle devam edin 1 ay fln “
Denizzz88 HaticeClk bizde dün başladık ek gıdaya 5 ay 29 günlükken yani. Doktor liste verdi patates ile başladım sonrasında kabak,havuç,Balkabağı,tatlı patates daha sonra meyvelere geç dedi elma,muz,armut,Avokado bunları vericem
Emelalkan HaticeClk bize de doktorumuz sadece elma armut mürdüm eriği ve yoğurt başlatmıştı su da mamadan veya anne sütünden karşıladığını söylemişti teklif edersin yinede demişti şimdilik bunlarla devam ediyoruz
Alygkc HaticeClk kabak havuç kırmızı biber ıspanak daha sonra brokoli verdim karıştırıp püre yapıp veriyorum içine de zeytinyağı koyuyorum bezelye verebilirsiniz armut muz verdim sonra sebzelerle tanıştırdıktam sonra
Yusufagahinannesi Alygkc karıştırmak bir çok doktor tarafından onaylanmıyor hem alerjiye sebep olması hemde her sebzenin tadının ayrı ayrı tanınması için
Syhbyz Alygkc ben ilk defa tadımlara basladım açken arkasından anne sütüyle doyuruyorum ama sütü yeterınce alsın dıye midesını suyla doldurmamak için ne kadar vermem gerekir sizce
Syhbyz Hatice-08-05 ya ben bir türlü bulamadım hangi sebzeler verilir ki 5.ayda kabak havuc patates balkabagı tamam ama diğerlerini veremiyormuyuz
Syhbyz Hatice-08-05 anladım bende doktorunuzun dediği gibi düşünüyorum bende suyu bir kere veriyorum bikaç cay kasıgı yeter heralde cunku sütten yada mamadan karsılar dediğiniz gibi
Syhbyz Denizzz88 Listede baska neler yazıyor bizimle paylaşabilirmisiniz sorun olmazsa sizin için keske bize de liste verseydi doktorumuz😓
Denizzz88 Syhbyz bunlar yazıyor birde semizotu ve pirinç yazdı ikisini birlikte verirsin dedi buharda pişirip cam rendeden geçirerek
Syhbyz Denizzz88 teşekkürler ama geniş anlatımlı bir yer yokmu acaba ya ne kadar süre tadımlar ne zman sonra yemek gibi yapıcaz kaç öğün ne verilir böyle bişeyler arıyorum bazılarına doktor diyet listesi gibi liste veriyormuş aylık 😅
Evsaanne Syhbyzinstagramdan birmühendisbirpediatris sayfasını takip edebilirsiniz Pınar Hanım herşeyi neyi ne kadar ne zaman verilecek paylaşıyor sağolsun 🌸💕
zeynepbalci Syhbyz canım artık onu sen gözlemle bence tattıkça daha fazlasını istiyorlar ya da reddediyolar istediği şeyi artır yavaş yavaş bi öğün yaparsın duruma göre benim fikrim dr değilim tabi 🤗😁