Btlszr Merhabalar 6 ayımıza az kaldı en başta blwyle başlayıp giden anneler bu durumdan memnun musunuz, tavsiyeniz var mı, biraz tecrübelerinizden bahseder misiniz? 😊
Gizemmyigit Btlszr kızım 7 aylık önüne koyuyorm sebzeleri ama oynuyor sadece:) ağzına götürmedi daha hiç. Sadece ekmek koyduğumda diş kaşıyor😀 sanırım blw için hazır değil.. ben de burda bekliyim belki birileri yazar
Zeytinli Btlszr ben 6 aylık bir bebek nasıl önüne koyulan bir yiyeceği alır yer anlamış değilim. Eline verince anlarım da diş kaşımak için filan götürür olsa olsa. Bir de bebekleri bu kadar zorlamak neden? Hiç etrafınızda yemeğini kendi yiyemeyen insan gördünüz mü? Bırakın yahu biraz biz yedirelim. Zamanla her şeye alışırlar
Sarelim Btlszr 6 ayından itibaren her GUN bir meyveyi buharda haşlayıp parmak seklinde önüne koydum. O attıkça bn yenisini koyıyordum. Ve bu sekılde alıstı yemeye.
Sarelim Zeytinli ewt yiyor. Zaten refleksdr bu herseyi ağızlarına götürürler zaten. Tad duyusu yenı yenı gelısıyoken verip çiğneme ve yutma becerisini erkenden kazandrmk içindir blw yöntemi. İlerde sıkıntı çıkarmıyorlar. Korkusuz yıyebıldıgını goruyosun
Deletedmom47 Zeytinli Farklı bakış açısı tabi .Bulamaç yapıp yemek yedirmek neden zoraki peki bu bebeklere anlamış değilim bende .Zorla tıkalamalar ağza burna sana zorla birisi yemek yedirse yermisin ? Bi ömür yemez inşam işkence resmen .Tabi annelerin aman yesinde nasıl olursa olsun demelerinden çok yanlış düşünce .Herşeyin tadını ayrı ayrı bilmeliki peşinden koştur koştur oyalaya oyalaya yemek yedirmeyelim 2 -3 yaşlarında .Yada sadece paketli vidalar görünce coşmasınlar 🥰.
Btlszr Zeytinli bebekler doğuştan çiğneme refleksiyle dünyaya geliyorlar yiyecekleri sürekli blendırdan geçirip böyle yemeye alışan bebekler unutuyor bunu. Uzunca bir süre katı gıdaya geçemeyen çok bebek duydum. 1 yaşına kadar ana besini anne sütü olacak bu zaman zarfında becerebilecekse kendi yemeyi neden buna engel olayım? Blw zorlamak değil ona fırsat tanımak ben tadını, ne yediğini bilmeden bulamaç verilen bebekleri zorlanmış görüyorum.
Zeytinli Sarelim 6 bebek zaten her şeyi ağzına götürüyor zaten ama bunun yemek olduğunun bilincinde değil. 8 aylık filan olunca anlıyorlar ama. Nacizane fikrim 6 ayın erken olduğu yönünde.
Zeytinli Deletedmom47 yok ben zaten bulamaç yapıp tıkalım ağzına fikrinde değilim. Tadlara alışması açısından ayrı ayrı verilmeli çeşitlilik olmalı görüşündeyim. Sadece 6 aylıkken alsın yesin şeklinde bir mantığı doğru bulmuyorum. 2 yaşına kadar biz yedirelim de değil demek istediğim. Biraz daha yemek olduğunun farkına varınca bebek Arada kendi yer biraz biz yediririz ilerler gider diyorum.
Zeytinli Btlszr blenderdan geçirelim de demedim🙃koparıp ağzına veriyorum mesela. Destek olmak sadece kastım.
Deletedmom47 Btlszr İnşallah yaaa minnoş elleriyle çatal kaşık tutsun istiyorum 1 /1,5 yaşlarında Allahım çok minnoşlar yaaaa kendi kendilerine güzel güzel yiyorlar felan beni benden alıyorlar BLW BEBEKLERİ ,MÜTHİŞ BEBEKLER 🥰🥰🥰🥰
Deletedmom47 Zeytinli O tarz düşüncede olabilir tercih meselesi tabi ki bu tarz düşünen bi kaç arkadaşım da var hatta .Anne sütü aldığımız için 1 yaşına kadar da sütümde azalma vs olmaz böyle devam eder umarım da %80 anne sütü gitmek istiyorum .Kendiliginden öğrensin diye bırakacağım 6 Aydan itibaren bakalım 🥰.
Zeytinli Deletedmom47 inşallah kolay ve gönlünüzdeki gibi olur sizin için de. Bizim bebe 8 aylık oldu. Biraz yoluna girdi şükür. Sütünüz bol olsun🥰
dilanbartos Oğlum neredeyse 8 aylık olacak ve asla püre yemiyor. Kaşık gördüğünde ağzını kapatıyor ve asla açmıyor. Bunun sebebi başta öyle verdim sevmedi ve inat etti. Annem dedi ki o daha bebek ne anlar burnunu tıka ağzına koy. Anlıyorlar hem de her şeyi. Blw yöntemini denedim ve şu an sadece elleriyle yiyor. O öyle mutlu. Bazen büyük parça gidiyor ağzına hemen müdahale etmiyorum. Öksürüyor ağzından kendi atıyor bazen tükürüyor. Şu an İçin başarılı gidiyor.
Btlszr dilanbartos öğürme refleksleri çok güçlü inşallah müdahale falan gerektirmeden biz de alışırız.
Deletedmom47 Zeytinli Umarım öyle olur .Maşallah güzel ilerlemelerini kaydedersin inşallah .Teşekkürler iyi dileklerin için 🌿🌿🌿
Zeytinli dilanbartos kaşık kullanamıyorum ben de malesef. Bir kaç kez ilaç vermek zorunda kaldım ve kaşıktan nefret etti. Mesela sıvı bir şey vereceksem kasenin kenarından içiyor. Ben de aynı şekilde karşılıklı oturuyorum. Biraz kendim yiyorum biraz ağzına koyuyorum arada kendi alıyor önünden öyle ilerliyor.