Bedihaaa bebeklerimiz çok küçük olduğu için bazen bazı tahliller doğru sonuç vermeyebiliyor. Bu belirtilerle test yapmaya gerek duymadan alerji diyeti başlayan doktorlar var. Siz en iyisi direkt olarak alerji yapabilecek besinleri kesin bebeğiniz bi rahatlasın.
Süt ürünleri (yoğurt, kaymak, tereyağı, peynirin her çeşiti ve bunların içinde olduğu herşey)
Yumurta
Tahin gurubu (susam, helva gibi)
Kırmızı et
Çiğ domates
Bunları kesin. Paketli gıdaların neredeyse tamamında mutlaka süt ürünü peynir altı suyu veya yumurta ürünü oluyor. O yüzden paketli veya hazır hiç bir şey tüketmeyin. Mesela geçenlerde canım çok tatlı istediği için irmik helvası yaptım kendim sütsüz normal şerbetli ve sıvı yağ ile içine tat versin diye vanilya koysam mı acaba dedim paketin arkasına bi baktım ki süt yumurta herşey var koymadım. O yüzden sizde içeriğini okumadan kesinlikle yemeyin. Aynı tabaktan domates salatalık yerseniz mesela o domatesin salatalığa geçen suyu bile rahatsız ediyor bebeği tecrübeyle sabit 🤦♀️ sabahları patates salatası yapabilirsiniz alternatif olarak havuç kavurması güzel oluyor sürekli kızartma yemekte pek iyi değil malum. Akşam yemeği için seçenek çok sebze yemeleri yapabilirsiniz bir sürü yeter ki içinde et kıyma tereyağ olmasın. Kahvaltı biraz sıkıntılı oluyor ona da zamanla alışırsınız. Canınızı sıkmayın ne kadar sıkı diyet yaparsanız o kadar çabuk biter Allahın izniyle. Bir de bol yeşillik tüketin sütünüz bol olur. Eczaneden de kalsiyum ve magnezyum takviyesi alın. Alerji diyeti başladığınızı söyleyince onlar anlar ve verirler size zaten. Acil şifalar diliyorum 🤲🌸