Mom5457 Şu bebek köftesini bi yapamadım gitti. Bana köfte ve kıymalı tarifler yazar mısınız lütfen ya bebeğim 9 aylık oldu köfte yesin istiyorum baharatsız ekmeksiz yapıyorum ama hoş olmuyor siz nasıl yapıyorsunuz? Bir de kıymayı nasıl neyle kullanıyorsunuz?
Zeytin_cekirdegi Mom5457 yani bn ekmek içi ile yoğuruyorum azıvık karabiber sarımsak rendeliyorum iyice yoğuruyorum
Morfrenk Mom5457 9aylık bebek kimyon ve nane tüketebilir, soğan sarımsak denemiş olmanız lazım. bunlar zaten yeterince lezzetlendiriyor az maydonoz felan derken gerisi bildiğimiz köfte tarifi.
Ssumru Mom5457 baharat olarak çay kaşığının ucuyla kimyon,karabiber koyuyorum yarım diş sarımsak,soğan rendeliyorum maydanoz koyuyorum ekmek içim olmuyor genelde bende irmik koyuyorum kıvam alsın diye sonda iyice yoğuruyorum
Mom4565 Mom5457 9 aylık olmuş neden ayrı yapıyorsunuz ki ben ne pişirsem onu cocugumda yedi ayrı yapmak sıkıntı sonrasında hep ayrı istiycek ama 9 aylık zaten yoyebilir herşeyi
Mom5457 Zeytin_cekirdegi karabiber konulabiliyor mu ki soğan vs koyuyor musunuz sadece kıyma ekmek içi sarımsak karabiber mi
Zeytin_cekirdegi Mom5457 bazen soğanda rendeliyorum karabibe çay kaşığının ucu kadar koyuyorum az bişey canm
Metehan07 Ssumru irmik koyduktan sonra su koyuyor musunuz ben bir kere yaptım irmikler kıtır kıtır dişe geliyordu çok kötü oldu
Mom5457 Mom4565 genelde benim yediklerimden veriyorum ama köfteyi kendime baharatlı yaptığım için bi ikilemde kalıyorum o yüzden baharatsız denedim de ben de beğenmedim karabiberli vs yiyebilirler mi
Cns_28 Mom5457 ben en ince rendeyle soğan rendeliyorum çok değil bir çay kaşığı kadar. Daha sonra içine biraz sağlıklı unlardan ne varsa elinizde (siyez ya da tam buğday kullanıyorum genelde) biraz koyun kimyonda atın biraz, normal köfte yoğunluğunda olacak şekilde yoğurun. Ben biraz su ve tereyağında kapağı kapalı şekilde pişiriyorum. Suyunu çekip çok az renk alıncada alıyorum tavadan. Hem yumuşacık oluyo hemde çok lezzetli 🌸
Mervenis Mom5457 kuzu kiyma ceviz buyuklugunde icine kucuk sogan rendele ama ayri yerde rendele suyunu sık yarim sarimsak rendele yumurta sarisi koy maydanoz ilave et iyice yogur agzini kapa dolapta 1 saat dinlensin sonra sekil ver az zeytin yaginda kizart yada tost makinasina yagli kagit koy oylede pisirebilirsin.. ben kiymali makarnada yapiyorum tam bugdayli bide patates puresinin ustune kiymayi sogani sarimsagi suyunu cekene kadar pisirip koyuyorum taze fasülyeyi minik minik kesip kiymali yapabilirsiniz bide kiymali tarhana corbasi
ipekkizz Mom5457 Eve yaptıgım köfteden kızımda yiyor ayrı yapmıyorum ama eve yaptıgımada sadece Galeta unu soğan sarımsak tuz karabiber koyuyorum sadece güzel oluyor.
Wolverine Mom5457 Normal kendimize yaptığımız köfteyi baharatsiz bir kaç tane küçük top yapıp ayiriyordum gerisini baharatlayip kendimize yapıyordum o aylarda. Az yağda yada suyla pisirebirsin
Elfydr Mom5457 baharatsiz ve ekmeksiz bilemedim güzel olmaz. Zaten kara biber, nane , soğan, sarımsak tüketebilir. Ben ekmekte ekliyorum açıkçası. Bol.bol yoğurmaniz lazım.
Okuna 2 anne 1 mutfak youtube sayfaları var çok güzel tarifleri var bakabilirsin soğan kuzu kıyma kimyon karabiber Köftelik bulgur pirinç ekmek yerine besin değeri yüksek zeldeçal maydanoz 2 yaşından sonra tuz
hypatia Mom5457 bebeğiniz kaç aylık? galeta unu, kıyma, yumurta, kekik, kimyon, soğan rendesi, maydanoz.
Cihangiriinannesii Mom5457 9 aylık olmuş zaten kendiniz nasıl yapıyorsanız öyle yapın. Baharatlar 8ay itibariyle veilebiliyor onun dışında köftenin içine bebeğin yememesi gereken bir şey koyulmuyo zaten
Eylul20201 Mom5457 hiç bebek köftesi yapmadım sadece tuzunu baharatını azaltırım normal kendimize yaptığımız gibi yani bebek köftesi de nedir 😀