ehlenmomyy Oglum 2 3 saatte bir kalkiyor emziriyorum doktorda ayni siklikta emzirmemi söylemişti 33 hafta 5 gunluk dogdu 1 hafta kuvezde kaldi emzirmeye gittigim siralarda gozlerinin ici sapsariydi yogunbakim hemsiresine sariligimi var dedigimde olmadigini ama onlem amacli arada bir tum bebeklere mavi ışık verdiklerini söyledi 2 doktora gittim normal dediler ama oglum 1 aylik oldu halen sapsari gozleri teni bugun aşısı vardi hemsireler vs. Olsun her goren sariligimi var diyor halbuki yoktur kuvezden 2.120 cıktı 2.200 42 cm dogmustuk halbuki ama illa odem atiyorlarmis suanda 2.555 kilosu boy 47 cm olmus normalmi sizce sarilik yoksa oglum neden bu sekilde sapsaridir birde hep uyuyor karni yarim doyarsa uyanik kaliyor emdiginde yine uyumaya devam erken dogdugu içindir dedm bebek uykuyla beslenir sonucta ama sariliktanda olabilirmi varmi basina gelen sarilik yoksa niye boyledir kizlar ya ?
Turuanza ehlenmomyy Benim kızımda 37 haftalık doğdu , 1 hafta sonra sarılıktan 1 gün küvezde Işın gördü. Renginin açılması 1,5 ayı buldu.
Annesininselini ehlenmomyy bnm kizimda 35 haftalik dogdu hic kuwezde kalmadi ama iki ay da gecti sariligi gotrmedigim doktor yaptrmdgm test kalmadı ama anne sutu sariliymis gorseniz sariliktan dolayi zenci gibi olmustu ama su an pamuk gibi bembeyaz hepsi geciyo annesi ama takipte kalmalsn
Tugcetuncer ehlenmomyy canım aynısı benimde oğlumun gözleri öyleydi sarılık yogun demekki uykuda yapar sen baska bi hastaneye gidip sarılık için test istesene benim bu doktor ihmali yüzünde oğlumun22 lere çıkmıs sarılıgı oyüzdende kilo alımlar yavas 3 gün yatık hastanede ışın aldı
Oaoa ehlenmomyy emzirme sıklığını artırmıştım ben ilk ayda canım.Benim oğlum da öyleydi teni sarı kahverengi arası bir şeydi sarılık değerimiz sınırın oldukça altında olmasına rağmen.2.ayın sonunda ten rengi açıldı gözlerinin akından da gitti.
ehlenmomyy Turuanza anladim canim yani en basindan beri sari bebegim ama tedavi görmüşler kuvezde onlem amacli acaba benimkide o yuzdenmidir gecermiki cok taktim kafaya herkes ayni seyi soyleyip durunca tecrubemde hic yoktur hemsirede saat basi emzir diye fazla abartti gozumu korkuttu sanki🤔
Turuanza ehlenmomyy saat başı emzirme bebekte gaz yapar , 2 saatte bir emzirmiştim ben geceleri alarm kurmuştum. İdrardan atıyorlar sarılığı , bezlerini takip edin. Evham olmayın , tahlillerde birşey yoksa bol bol emzirin.
SelimSongur Annesininselini benim oğlumda 2 ay 7 günlük kuzum elleri bembeyaz pamuk gibi ama yüzünde sarılığı var biraz gözlerinin kenarlarınında da var . Herkes esmer diyor bebeğe ama ellerini görmüyorlar sanırım 😂 saçlarıda çok maşallah alnından itibaren başlıyor tüyleride esmer gösteriyor çoçuğu 😂 halbuki ben sarışın yeşil göz eşim beyaz tenli açık kahve 😂
ehlenmomyy Tugcetuncer 2 hastaneye goturduk bi ozele bi devlete hepsi normal dedi kuvezde kaldigi zamanda sormustum o zamanda vardi birseyi yoktur ama her bebege onlem amacli ısık tedavisi uyguluyoruz surekli dedi bilemedimki kontrole kadarr gecmezse test isteyecegim artk
ehlenmomyy Oaoa bende arttirayim kendisi acikinca kalkiyor bazen saat basi bazen 2 3 saatte 1 ama uyusada kaldirayim artik tesekkur ederm cnm
Tugcetuncer ehlenmomyy iste canım sen bol bol emzir 3 daatte bir değilfr 2 saate bi uyandır emzir bnm sütüm yrtmediği için aptamil 1 veriyorum aç kaldıkça kam şekerşeri düşüyo oda sarılıgı yüksektiyo bol ışıkta tut sarı ışık güneşe çıkar soy evde sabsh güneşi nerde oluyosa 10 15 dakika tut canım belki ışında görmez🤲
Deletedmom123 ehlenmomyy Sarılık riski olan bebekler için emzirme aralığı 2-3 saat değildir . Saat başı emzirin . Kan değerleri ne ? Gözlerde sarılık olması normal değil bildiğim kadarıyla .
ehlenmomyy Deletedmom123 kuvezde kaldigi icin kan degerlerine hep doktor ilgilendi bize bir bilgi verilmedi malesef sadece iyi oldugu soylendi crp yuksekti doktorun dedigine gore oda duzeldi oyle cikti kuvezden sarilik olsa doktorumuz soylerdi kuvezdende cikamazdi diye dusunuyorm ama netten bakacagim sonuclarina cikarsa tesekkur ederm cnm
Deletedmom123 ehlenmomyy Anne sütü sarılığı olabilir o zaman . Doktorunuz normal dediyse. Siz yine de uzun süre uyumasına izin vermeyin ve sık sık emzirin . Kızımda hafif düzey sarılık vardı değeri 12 ydi. Yükselecek diye bayağı korkmuştuk
ehlenmomyy Turuanza hemsirenin abartisi iste gozumude korkuttu oyle gelisimi icinde ayda 500 gram almalari gerek dedi 480 almis bence normaldir kilo vermisti kuvezde bebegim ama hemsire dusuk dedi bizim kendi hemsiremiz erken dogmasina ragmen cok iyi kilosu o haftalarda 1 kilo dogan bebeklerim var demisti ramazan dolayisiyla kendi hemsiremi göremedim malesef
Oaoa SelimSongur merhaba canım bizde de eşim sarışın yeşil gözlü ben beyaz tenli bizim oğlumuz da öyleydi eller pamuk geri kalan vücudu esmer biz de bi şaşırmıştık 😂 meğer sarılıktan öyleymiş büyükler gazdan dolayı da öyle olur demişlerdi.bi hafta sonra 4.ayımız dolacak şu an bembeyaz pamuk gibi dipten de minik minik altın sarısı saçlar çıkıyor 🤗 yani sarılışı atması tam üç ayı buldu bizde
Semra9613 ehlenmomyy benim oglumda 35 haftada dogdu 2 gun sonra yukselen bilirubin degerinden dolayi bi gece fototerapi aldi.teninin ve gozlerinin sariligina aldanmayin kan testiyle anlasilir biz 12 kusurle hastaneden taburcu olduk bidaha yukselmez dedi doktorumuz.sariligin bu degeri uyku yapmazmis 25 falan gormesi lazimmis.yeni dogdugu icin uyuyordur kilo artisina mutlaka bakilmasi lazim
ehlenmomyy Semra9613 2.120 ile kuvezden ciktik suan 1 aylik 2.555 olmus canm nasil sence kuvezde kaldigi icin ilk hafta bir sorun olsa cikartmazlardi diye dusunup icimi rahatlatiyorum suanda 2 doktorda birsey demedi cunku
Semra9613 ehlenmomyy yani bile bile cikartmazlar kan degerine bakilmistir zatrn hemen sari gorununm gecmiyor.sutunuzun yettiginden emin olun benim azdi mama vererek destlekliyordum
Hatice24 Canım benim bebeğiminde 1 Aydan fazladır sarılığı var 35+5 günlük doğdu bende senin gibi çok endişeleniyordum 3-4 gün önce sarılığını ölçtürmeye gittim 12 çıktı doktor şuanlık yapılıcak bieiy yok anne sütü sarılığı olabilir dedi i bol bol emzir diyip gönderdi ama eyer çok uyku hali olursa ve emmezse tekrar ölçtürmemi söyledi şükür emmesinde ve uyumasında sorun yok 👼🏻 Sende sürekli emzir bebeğini inşAllah hiç bişey kalmaz ❤️Burda ki yorumlara bakılırsa Sanırım prematüre doğan bebeklerde sarılık uzun sürüyor 🤔
ehlenmomyy Hatice24 sanirim oyle canim benim bebegim hep uyuyor acikinca kalkiyor bide yarim emerse ben tam doyuranakdar uyanik geziyor onun harici uyanik degil malesefki