Mercimek_Alp Merhaba anneler dogum yapali 9 gun oldu. Normal dogum yaptim dikişlerim var doktorum 1 hafta sonrâ kontrole gel dedi agrim var korkuyorum gitmeye acitırlarsa die cok aciyi zaten bebegimle bile ilgilenemiyorum yalnizimda. Dikislerimde de bu gun fazla bi agrim var siz gittinizmi kontrole gitmeyen varmi. Gittiyseniz de acitiyolarmi 🙏
Hipatya Mercimek_Alp beni kontrole çağırmadı doktor gerek yok bi sıkıntı olursa gel dedi. Öncelikle düz oturmayın otururken sağ poponuza veya sol poponuza oturun. Uzun süre ayakta durmayın yada uzun süre oturmayın kaykılarak oturun. Bana doktor yıka ve kurutma makinesiyle kurut her seferinde dedi bende o şekilde yaptım artı olarak her seferinde sargı beziyle batikon sürdüm 20 günde dikişlerim düştü bir ayda tamamen iyileştim
Hipatya Mercimek_Alp birde bende hep yalnızdım her işimi de kendim yaptım inşallah çarçabuk iyileşirsiniiz
MyEternalLoveNoyann Mercimek_Alp bende normal doğum yaptım iç dış aşırı dikişlerim vardı ne yatabiliyor ne oturabiliyor ne tuvalete gidebiliyordum aşırı ağrım ve acim oluyodu doktorumu aradım normal o 2 3 hafta sürer korkma dedi 1bucuk ay sonra kontrole çağırdı beni 25gune falanda dikişlerim döküldu agrilarim son buldu. Bana 1hafta boyunca oturma yat dedi mümkün olduğunca yat oturduğun zamanda yan otur bide hergun ayakta duş dedi bana
Mmeelliikkeee Ben 6. Gün gitmiştim alttan sadece baktı ellemedi zaten estetik dikişler , dikiş vs alınmıyor.. önemli olan ultrasonla bakıyor rahim kendini toparlamaya başlamış mı diye .. 40 gün sonra tekrar kontrol var
Mercimek_Alp Mmeelliikkeee evet ama bu gun biraz daha tek bi nojtada agrim var kucuk bi et parcasi var onun etrafinda agri haraket edemiyorum yatarken bile sızlıyor
Mercimek_Alp Hipatya benim doktorum sadece batikonlu su ile yika 1 hafta sonra gel dedi hic kurut soyle yap boyle yap da demedi
Becgjg4732_ Benimde normal doğumda dikişim vardı ama kendi kendine kaynayıp düşen ipten olduğu için ebe güzel temiz ve kuru tut dedi böyle olduğu taktirde kontrole gel demedi. Ama haklısın o acıya insan gidip göstermeye korkar olurda ellerler diye. Ama yinede gidip gitmemekte sen bilirsin
Mercimek_Alp Becgjg4732_ dogumdan once gebeligimde af edersiniz alttan bakarken canım yanıyo dedigimde bisi olmaz dio doktorum simdude dikisimdr agri var âlttan bakarken agrio desem bisi olmaz difek zaten agridan duramiyorum suan yatarken bile sizliyor
Mercimek_Alp Hipatya saolun Allah razi olsun bende yalnizim bebegim 9 gunluk asiri sancili ona bakarken dikişlerim yuzunden cok zorlaniyorum
Mercimek_Alp MyEternalLoveNoyann benimde ilk baslarda agrim vardi sonradan hafifledi ama bu gun daha fazla bi agrim var oda tek bi noktada iyileşmeye basladigindandir o diolar ama bilmiorm
Hipatya Mercimek_Alp ilk günler gerçekten çok zor oluyor ağrı bi yandan afallamak bi yandan doğum travması bi yandan siz bol bol dinlenin bende hiç iyileşmicm sanıyodum inşallah 20 güne düşecek dikişleriniz iyileseksin canım
MyEternalLoveNoyann Mercimek_Alp ara ara hafifleyip artıyor zaten benimde öyleydi ama doktorunuz gel dediyse.vardir bı bildiği mutlaka gidin bence
Asya_- Mercimek_Alp banada gel dedi ben gitmedim açıkçası 2,5 ay oldu bir sorun da yaşamadım.ilk zamanlar ağrı oldu geçti
Mercimek_Alp MyEternalLoveNoyann normalde kontrol icin her doktor cagirmiyormu 1 hafta sonra gel diye
Aybersa Mercimek_Alp ben de aynı sekilde korkuyordum ,bacaklarım titreye titreye gittim ,ama hiç korkulacak birşey olmadı ,iyi bile geldi korkum azaldı hatta🌺
Duyulurum Mercimek_Alp ağrının daha çok artmasının iki sebebi var biri iyileşiyor ve doku kendine geliyor ya da bir sorun var. Daha çok yeni olduğu için ilk ihtimale daha yakınsınız ve tabi ki kontrole mutlaka gidin. En azından her şeyin yolunda olduğundan emin olursunuz ve vermediyse doktorunuz belki vitamin takviye vs verir bu süreçte