Birkucukkelebek Öncelikle çok geçmiş olsun yaşadığınız pişmanlığı anlayabiliyorum ama işte karşımızdakiler doktor olunca güveniyoruz. Aslında güvenmememiz gerek. İlk oğlumda ücretli ücretsiz tüm aşıları yapıldı. Aman dedik yaptıralım yaptırmazsak pişman oluruz hastalığa yakalanırsa. Yaptırdıktan sonra bebeğim çok ağır bi şekilde rota virüsü geçirdi. O kadar kötü günlerdi ki ishale karşı travma kaldı bende öyle söyliyim. Yarım saatte 3-4 kez paçalarından akıcak şekilde yapıyordu. Bi damla su içse kusuyordu. Hastanede yattık. Ve üzerine bana eşime annem ve babama geçti. Hepimiz serumlarla düzeldik. Öyle berbat bi dönemdi. Tam dedik iyi güzel hastalığı bitti. Bu sefer kanlı kaka yapmaya başladı. Hop sil baştan alerji testleri diyetleri derken hiçbir şeye alerjisi olmayan çocuğumda süt ve süt ürünleri alerjisi başladı. Daha önce yiyip hiçbir sorun çıkmayan gıdaları yediği zaman ağzı yüzü kızarıyor kakasından kan geliyordu. Çok şükür 2 yaşından sonra alerjimiz yavaş yavaş düzeldi. Şimdi 2. Oğlum var 16 aylık ve asla rota aşısı yaptırmadım. İlk oğlumda çevremde yaptırmayan insanların çocukları virüse yakalanmadı ama ben yaptırdığım halde sülalece nerdeyse hayatımız karardı. Özel olan hiçbir aşıya sıcak bakmıyorum.