talhasmomy Sevvalboke söylediğinize saygı duyuyorum ama doktorumuz böyle önerdi kendim de hemşire olarak alanda böyle uyguluyoruz siz bu bilgilere nereden eriştiniz ?
biradamavisi Giz3w teşekkür ederim. inanın son günlerde yaşadığım stres ve sıkıntıyı bir ben bir Allah biliyor. Diyeceğim o ki Evet şırıngayla burun çok güzel temizleniyor ama bunu sağlık profesyonelleri yaparsa iyi hoş ama anne babalar yapınca sıkıntı doğabiliyor. Keşke böyle deneyimlemeseydim ama olacağı da varmış ne diyeyim. Doktorumuz hala serumdan olmaz diyor ama ben inanmıyorum çünkü bebeğim çok hareketli çok zor temizliyorduk. Bu zamana kadar banyo yaptırırken hiç kaçırmadık da bi anda mı kaçtı ya da diyor emzirirken mama verirken süt kaçmıştır 4 aylık olacak neden yeni kaçıyor bilemedim.
Giz3w biradamavisi soyledigi mumkun degil banyoda kacamaz cunku kulak yolu duz oldugu icin su girip cikiyor istediginiz kadar dikkat etmeyin gene olmaz biz hep yuzdurerek banyo yaptirdik kulaklar hep suyun icindeydi bebegim cok hizli emdigi icin genzine sut kacar onuda hemen hapsirarak cikariyorlar zaten yada tikaniyor serum sikinca direk akiyor.Genzinden kulak yoluna sutun kacmasi cok mumkun degil bi basincla ulasabilir oraya ancak.
biradamavisi Giz3w bana da mantıklı gelmedi dik emzir diyor bir de doktor. Deniyorum bebeğim rahat etmiyor. Olan oldu artık şimdi burnunu nasıl temizleyeceğim diye düşünüyorum kara kara artık bir damla serum suyu sıkmaya bile korkarım 😢
PINAR911 MelteMlondon hiç korkmayın benim nefesim tükendi yeterki rahat nefes alsın 4 5 defa yapıyorum bende 2 damla damlatınca bir zararı yok tuzlu su damlatıp hemen çekin miss gibi zaten görüyorsunuz bütün akıntılar geliyor özellikle gece yatırmadan önce yapın tıkanıklık olmasın
Melekvtn Leyla0613 ay üstünden aylar gecmis ama siz kbbye gittiniz mi acaba? Gecti mi bebisin huriltisi🤔 bizde de durum ayni😔
Leyla0613 Melekvtn merhaba kbbye gitmedik ama iyi bir çocuk doktoruna gittik oda bebeklerin boğazında bir boru varmış adını söylemişti unuttum şuan onun gelişmesi bir yılı buluyor ondan dolayı hırıltısı var gibi duruyor zamanla azalıcak dedi öyle oldu gerçekten yedi aylık olduk eskıye göre baya iyi ama tamamen geçmiş değil
Almina2021 Mommy28 Evet ilk doğduğu an tikaliydi ödem olmuş 40. Haftada doğmuştu 20 gun i kadar arada bı nadiren vermiştim
Mommy28 Almina2021 benim bebeğiminde doğuştan tıkalı ama damla vermedi doktoru sonradan açıldı mı birde hangi damlayı kullandınız acaba ?
Giz3w Serserilikiz kullanabilirsiniz yenidogan doneminden itibaren kullanabilecegimizi soyledi doktorumuz
Serserilikiz Giz3w tesekkur ederim canım bebegimin burnu çok tıkanıyor yarin aldirtcam insalah işe yarar
KadersizMelek 38 günlük kızım ve serum fizyolojik ile açmaya çalışıyorum anlamadığım şimdi bunu yapmak sakıncalı mı, hastanede de böyle yapıyorlar. Kafam karıştı en doğru ve zararsız yöntem hangisidir
bgcnpryy KadersizMelek bende 20 günlük bebeğime otribebe tek kullanımlık olan damladan sıkıp aspirin ediyorum. Valla doktor bunu önerdi ama kafam karıştı şimdi emerken hırıltılı yavrum başka çarem ne anlamadım 20 günlük bebeğe sümkürse falan hadi neyse
Almina2021 Mommy28 40 i çıkmadan açılmisti rahatladı onu birkaç hafta kullandı yani her bebekte olabiliyormuş doğduğu gün hastanede dinlemisti doktor nefes alıp vermesini baya tikaliydi doğum yaptıktan sonra bu yüzden uyumsdigimi hatirliyorum. Doktorum nazalnem vermişti. Burun aspiratörunu kullanma sakıncalı demişti
KadersizMelek bgcnpryy ya hırıltı varsa bekleme doktora götür benim kızım 10 gün yoğun bakımda yattı yeni çıktı çok zor oluyor Allahım esirgesin😥