Yagmurtekin Böyle bir para varmış 😅🤦🏻♀️ cahillik demek ki 😅😅 kimse bana gidip başvuru yapmam gerektiğini söylemedi 😒 bir tek anne çekebiliyor parayı dediler 😅😅
Browni_61 Yagmurtekin Develtin verdiği ilk cocuga 300 tl den bahsediyosanz sizin adiniza yatr sadece siz cekersinz bide sut parasi var sut parasida siz sigortali degilsenz esinizin adina yatr sigortaliysa.suan nekdrlik Cocugunz?Yanliş bilmiyosm 3.4 yasina kadr alabilirsnz o parayi o yastn sonra aşima ugruyo
kahvekokusuu Yagmurtekin ben de calisiyordum ama calisana da calismaya na da veriliyor bu para calistigim icin verileni almıştım da bu dogum parasi dediginizi oglum 13 aylikken basvurup aldim ben
1mom1babyy Yagmurtekin ben hamile olduğumu öğrenir öğrenmez eşimin ve görümcemin eşinin ortak telefon dükkanlarında sigortamı başlatmıştım yani orda çalışıyor gözüküyordum fakat eşim ortaklıktan çıkınca görümcemle de ben konuşmuyorduk gidip eşine benimde sigortamı kesmesini söylemiş ve eniştede sigortamı kesti az da kalmıştı oysa ve doğum paramı alamadım🤬 süt parası içinde bi yere başvuru yapılıyormuş kimse söylemedi bizde başvurmadık kaldı öyle😒
kahvekolikk Yagmurtekin bütün anneler alıyor 32 gün sigortam var sosyal hizmetlere başvurdum 2 hafta sonra 300 tl pttye yattı
Cindy_35 Merhabalar 🙋🏼♀️ Eğer sigortalı iseniz alıryorsunuz (120 gün ) ama değilseniz süt parası alıyorsunuz
Yagmurtekin Cindy_35 merhabaa ve değilim internetten bakınca doğum yapan tüm anneler için yazıyordu sigorta gerektiğini bilmiyordum, teşekkür ederim
zeyzey77 Cindy_35 Doğum parası için tek şart canlı doğum yapmış olmak. Süt parası ise annede ya da baba da hangisinde sigorta varsa onun adına yatar. İkisinde de sigorta yoksa süt parası verilmez. Doğum parası sigortası olsun olmasın her anne alır
Momster Çalışıyor musunuz ? Tam hatırlamıyorum ama 32. Hafta da izne çıkmanız gerekiyor. Muhasebey bildiriyorsunuz. Doğumdan önce ve sonra para almıştım. Yatan maaşınıza göre değişiyor bu meblağ
Yagmurtekin Momster yok çalışmıyorum, eşim parayı çekmeye gittiği zaman sadece anne çekebilir bu parayı demişler çocuk parası, internetten bakınca gidip başvuru yapmak gerekiyormuş, doğum yapan tüm anneler yazıyordu
Yusufagahinannesi Yagmurtekin hayır ikisi ayrı ayrı çalışan annelere 4 aylık rapor parası ödeniyor ama bebek için her anneye 300tl yatırılıyor
isranuroz Yagmurtekin emzirme ödeneğini almak için anne ya da babadan birinin sigortalı olması yeterli ve doğum yardımını tüm anneler alabiliyor. 5 yıl içerisinde her iki parayıda çekebilirsiniz.
laliko35 Yagmurtekin evet doğru 300 lira veriyorlar eşim başvuru yaptı bu ay başında ay sonuna yatar demişler
Yagmurtekin Browni_61 evet devletin verdiğinden bahsediyorum, ama gidip başvuru yapmak gerekiyormuş sanırım ve 5 aylık. Süt parasını eşim aldı
Oznuratm Sigorta gerekmiyor diye biliyorum ben çünkü ben çalışmıyordum eşimin sigortasından yararlanıyordum ve aldım parayı sigortayla alakası olduğunu sanmıyorum ptt’den aldım hatta
Momster Oznuratm siz ne kadar para aldınız peki çünkü ben yalnızca sigortalı çalışan annelere var diye biliyorum onun haricinde doğum yapan herkese süt parası var diye biliyorum
HiraSara Cmremla evet gerekiyor bu haktan Tr de doğum yapan bütün anneler yararlanabiliyor sigortaya falan gerek yok
Browni_61 Yagmurtekin 5 auliksa gec degilki doğum kağitlarinla beraber sosyal hizmetlere basvuru yapiyosn hemn yatiyo zaten benm bebegm 7.8 gunlktu veya 10 gunlktu galiba unuttm şuan yatmisi para die hatirliyorm sur parasini 2 aylikken aldim o 45 gun snra yatiyo
Pnnr Yagmurtekin ben daha gecen ay aldim 18 aylık oğlum ama başvurudan 2ay kadar sonra sanırım yatiriyolar
Lavina kahvekokusuu benim oğlum 2 bucuk yaşında bende henüz başvuru yapıp almadım e devletten gözükmüyo doğum roporlarınıda kaybetik hamileyim şu an acaba almam mümkün mü
Yagmurtekin 1mom1babyy AA süt parası için bizde yapmadıl doğum yaptığınız hastane otamatik yapıyormuş zaten
Denizfdn 1mom1babyy 2 senede gecse ariyosunuz 1 2 ay icinde yatiriyolar parayo canim cocugunhz kac yasinda ben ilk kizimda cekememistim 1 ay once dogum yaptim basvurdum ablasinin kini cekmemissiniz dedi onunla birlikte 700 lira gidin cekin aralagin ilk haftasinda dediler benim hesabima yatiracaklar bide sut parasi cektim iki bebegimdede 295 295 tl ikisinede
Oznuratm Momster hem çocuk parası hem süt parası almıştım canım yalan söylemeyeyim hatırlamıyorum 1.5 sene geçti üzerinden 🤷♀️
1mom1babyy Yagmurtekin ben özelde yaptım doğumu ama hiç birşey demediler edevletten de gözükmüyor acaba şimdi başvuru yapılırmı ki? Kızım 2 yaşına girecek🤭
Cmremla HiraSara ben sigortalı çalışanım. Yine de emzirme ödeneğinden Farklı bişey mi acaba başvuruya gittiğimde gülmesinler bana ☺️
Mucizemsin21 1mom1babyy evet alabilirsiniz başvuru yapıpta galiba 4 yık yada 5 yıldı hatırladığım kadarıyla sosyal hizmetlere gidip sadece bi imza atıyosunuz o kadar 😇
Mucizemsin21 Sedaik sosyal hizmetlerden oluyor pttden kimliğinizle çekiyorsunuz bazen başvurmadan da yatan oluyor hastane haber ediyormuş e devlet varsa ptt kurum ödemelerinden bakabilirsiniz 😇