Defneninannesiii Bebeğim dört ay dokuz günlük Doktorumuzun yönlendirmesiyle ek gıdaya geçmeye başladık fakat bebeğim sebze çorbasını yoğurt çorbasını sevmedi . Çeşitli tarifler denedim ama içmedi sizin önerebileceğiniz çorba tarifleri var mı ?
Burcutuna Defneninannesiii bebeğiniz daha 4 aylık ilk 6 ay sadece anne sütü veya mama diye bas bas bağırıyor doktorlar.bebeklerin sindirim sistemleri ilk 6 ay ek gıdaya uyumlu değil.bence doktor değiştirmeyi deneyin
FeriDeniz Defneninannesiii önce sebzeleri tek tek tattırmanız, alerjisi olmadığına emin olmanız, daha sonra karışımlara, çorbalara geçmeniz gerekiyor.
Caglaa Defneninannesiii corbalar degilde püre olarak tatdr canim. Eger denemelern bittiyse 'ki sanmiyorum yeni başlamışsın galiba' günlük yarim cay bardagi kadar verebilirsin 6 aya kadar. Bende doktor tavsiyesiyle 4 ayllikken basladm. 2 kere 3 gun kuralini kullanmadm ikisindede alerji yapti. 1.de tatli patatesi verdm 4-5 kaşık yüzü komple kizardi digeride gecen yogurt verdm artk 5 aylk oldu diye bu seferde vucudu komple kabardi kizardi. Kesinlikle az az dene öncelikle canim. Ama corbalar icin suanda erken🌸
Defneninannesiii Burcutuna anne sütü almıyor mamada içmek istemiyor ciddi kilo kaybı vardı.mecbur kalındığında ek gıdaya geçmek zorunda kalınıyor.
Defneninannesiii FeriDeniz havuç patatesi ayrı ayrı tadım yaptık ama sevmedi birde karıştırıp verdim onuda içmedi.bebeğim reflü olduğu içinde doktorumuz beyaz çorbalar verebilrsin dedi o yüzden bunları denedim teşekkr ederim
Defneninannesiii Caglaa tadımlarıda istemediği için karıştırıp vermeyi denedim.doktorumuz beyaz çorbaları tercih et dedi.yazınız için çok teşekkr ederm 💕
Burcutuna Defneninannesiii benimkide mağlesef doğduğundan beri meme almıyor sizinki gibi mamada kabul etmiyor tam 7 aydır sağarak veriyorum mecburen ek gıdaya bu ay başladık dayandım yinede şimdi bebeğim 7 aylık daha yeni yeni çorbalara başladım ben ama dediğim gibi 4 aylık bir bebeğin bağırsakları ek gıdaya uyumlu değil mağlesef sizi çok iyi anlıyorum sağarak verebilir misiniz peki 2 ay. 6 ıncı ayında ek gıdaya geçmiş olur bebek ben bebeği düşünerek söylüyorum biliyorum çok zor en iyi ben bilirim
Cemilev Defneninannesiii seni çok iyi anlıyorum cnm benim oglum da öyle oldu mamayı içmeme nedeni biberon mu acaba benim oglum biberon istemiyor eğer mamaysa mamayı değiştirebilirsin yada mamayı meyve suyu ile hazırlayabilirsin bak bide seyler var cnm kaşık mamaları hipp 4. Aydan itibaren onlardan da verebilirsin
Caglaa Defneninannesiii rica ederm🌸 anladm tabi doktor kontrolünde yaptığınız daha iyi. Şuan lik belki kaşıkla fln değişik geliyodur corba veya püre ne yapiyosaniz biraz sulu yapip biberonla versenz belki öyle kabul edeblir. Biyerde okumuştum böyle.
Defneninannesiii Burcutuna evet çok zor reflüsü olduğu için içtiği mamayıda kusuyor ve kilo kaybı huysuzluk vs. Oluyor.bende doktorun önerileriyle hareket etmeye çalışıyrm.keşke anne sütü alsaydı tabi.Allah yardımcımız olsun.💕
Defneninannesiii Cemilev mama da hipp kullanıyrz şuan memnunuz.peki kaşık mamalarında kilo aldırdığını duymuştum bir bilginiz var mı
Cemilev Defneninannesiii evet cnm aldırıyor çokta seviyor bebekler ama hipp şekersiz tercih et yine diğerlerinde şeker var
Gulzar Defneninannesiii doktorunuz çok cahilmiş... 4 aylıkken tadımlar ola bilir mesela günde bir çay kaşığı meyve suyu püresi falan öyle ama ne ara çorbaya geçtiniz akıl var mantık var yani