Merhaba ✋🏻 7 aylık hamileyken hemoraid çıktı 2 meme olarak. Çok ağrıyordu. Normal doğum yaptım. Hemoraidim daha fazla şişti. Yırtık da eklendi. 4. Derece ve ameliyat dediler. Makat bölgesine neşter vurulması ve sinirlerden herhangi birine zarar gelmesi hayatınızı alt üst edebilir. Zaten çok ağrılı bir süreç. Herneyse araştırdık. Sülük aldık internetten. Makata 2 tane koyduk 10 gün sonra tekrar 2 tane .. 4 seans olarak yaptık. Memelerden eser kalmadı. Kanayarak bütün şişin içindeki pis kan çıktı diyelim. Ama yırtık iyileşmedi. Ve beni yerlere yatırıp ağlatıyordu acısı… 5 ay çektim yırtığı. Neler denedik neler… Ben eşimi çoban çantası alması için aktara göndermiştim. Aktardı eşime birkaç şey daha vermiş. Çoban çantası çayı ve kantoron özlü krem. Çatlağı da bunlar iyileştirdi.
Tuvalete çıkmadan ve tuvalete çıktıktan sonra bir maşrapaya dayanabildiğiniz kadar batikonlu sıcak su koyun. Oturun kaslar gevşesin. Acınız dinecektir kısa sürede. Sıcak sudan sonra kantoron özlü kremi işaret parmağınızla makatın içine doğru masaj yaparak günde 3-4 kez sürün. Biraz acıyacaktır ama iyileşince değdiğini anlayacaksınız. Birde klozete oturuyorsanız ayağınızın altına mutlaka tabure koymak zorundasınız. Ya da alaturka tuvalet kullanın