ecerdogan Elifxx12 Biz yapmayacağız. Onun yerine mevlit okutup, ihtiyacı olan insanlara yardımda bulunacağız. Birde Ankarada bi abimiz var, evi olmayan dışarıda kalan insanlara yemek dağıtıyor, onun için yemek hazırlayıp vereceğiz dağıtması için 🤗
eceunverkanra Elifxx12 Hayır bence aksine olmaması gerekli ama tabi herkesin kendi tercihi. Erkeğin sünnet olmasını davul,zurnayla kutlayıp buna inanilmaz bir önem atfeden bu dusunce bana cok yanlis geliyor. Kim nasil istiyorsa oyle yapmali tabi ki ama ben ogluma sunnet dugunu yapmayacağım. Sunnet olunca erkek oldugunu zannetmesi kadar bana yanlis gelen bi dusunce yok. Aksine travmasiz nasil yapabilirim diye dusunuyorum😌
asiltonunmommysi Elifxx12 bu çevreye göre değişiyor sanırım bide insanın ne düşündüğü ile alakalı sen sevmiyorsan saçma geliyorsa yapmayacaksın seven yapacak bu kadar basit 🙂 birde durumu olan yani. Mesela ben trakyada yaşıyorum burda severler sünnet anneleri gelinlik giyer kimisi kimisi balık abiyeler şıkır şıkır elbiseler. Kimisi de düğün yapamamış oluyor içinde kalıyor bahane oluyor oğluna sünnet yapıp doyasıya eğleniyor vs. Burda çok gidilir bende gittim hatta birinde dansöz vardı gırla alkol dağıtıldı 😂 yapanı kınamamak lazım bu pipi meselesi de değil tabi eskiden öyle olmuş bu zamana kadar öyle gelmiş ama şimdikiler eğlence olsun takı gelsin diye yapıyor. Benim oğlum var bende yapcam mesela eşim çok istiyor kızımda olsa misler gibi çalgılı çengili düğün yaparım oğluma da sünnet durumum da müsait ayrımcılık yada o regl oluyor kutlamıyoruz erkek sünnet yapılıyor vs saçma o düşünce de. Kızım olursa regl ayıp olmadığını saklanmaması gerektiğini zaten anlatcam ki ben hiç saklamam eşime bile aldırırım ped ona da derim utanılacak bir şey değil diye. Kafa yapısı ile alakalı kızına öyle davranıp sünneti abartıyorsan haklılar ama kızım olursa onu öyle yetiştirmezsem sorun yok bence 🙂
anayimbennana Elifxx12 gerekli olup olmaması arkadaşların dediği gibi önce size sonrada biraz çevreye bağlı oğlumu 2.5aylık iken sünnet ettirdik bende istiyorum tabiki sünnet düğünü olsun diye ama tabi 7 8 sene sonrasından bahsediyorum ozaman kadar kalırsa hala böyle adetler tabiki yaparım ama durumum olmasaydı yapmazdım çünkü olmazsa olmaz birşey değil yine dedikleri gibi biz adetken gizli gizli ped alıyoruz yani konu çoook farklı yerlere gidebiliyor o yüzden tamamen tercih meselesi 🤷🏼♀️ bu arada bence sünnet düğününde aslında eğlence için bahane yani en azından ben o yüzden yapacağım eş dost bi arada olmak niyeti ile
Eymen20211 Elifxx12 tamam da bu da aynı şey benim gözümde :) davul zurnalı birşey yapmıyorsun ama sünnet olduğu için birşey yapıyorsun sonuçta
Elifxx12 Eymen20211 sünnet olduğu için değil bu. Oğluma 40 mevlidi okutamamıştım mevlidin nesi kutlama dua kuran dualarla büyüsün oğlum 40 mevlidi okutamadığım için evimde aile arasında kuran okutmak istiyorum bu sünnet kutlaması değil
Gtmz Elifxx12 peygamberimiz zamanında kutlamalar mevlut ile yapılırdı asıl mevlut ölümlerde değil güzel günlerde kutlamalarda yapılır ve bu kötü birşey değil ben sünnet olunca mevlut yaptım
Eymen20211 Elifxx12 kırkı içinse lafım yok. Ama sünnet içinse düğünle aynı şey sonuçta ikisi de pipi kesildi diye yapılıyor. Kırk mevlüdü bende yaptım oğluma 🙂
Gtmz Elifxx12 biz kurban kesip mevlut okuttuk doğduğunda da kestik düğün istemiyoruz köyde istediler ama biz gerek bulmadık masraf yani
Eymen20211 Gtmz dinden bahsetmiyorum ki ben. Pipi kesildi diye meclis mi yapılmAması gerekiyor falan deniliyor ya ha mevlüt ha düğün. İkisi de pipi kesildi diye yapılıyor sonuçta. Bence en mantıklısı operasyon sonrası eve gelip birşey yapmamak. Niye ben pipi kesildi diye mevlüt veya düğün yapayım. Ha illa pkutasım varsa çocuğumun adına evime farklı bir zmaanda meclis düzenleyip okuturumm ama pipi kesildi diye değil :)
Elifxx12 Eymen20211 40 mevlüdü yapamadığım için sünnet sonrası 1 ay sonra evimde okutmak istiyorum inşallah
Mevacanimkizim Elifxx12 ablam sünnet olduktan 4-5 sene sonra yaptı bana çok saçma geliyo herkesin düşüncesi farklı ama bakın biz kestirdik gelin oynayalım der gibi ne gerek var yani çok saçma
Eymen20211 Elifxx12 Allah kabul etsin.inşallah nasip olur. Benim sözüm sünnet düğünü istemeyip de sünnet için mevlit okutanlara aynı kapıya çıkıyor sonuçta ikisi de pipi kesildi diye yapılıyor haksız mıyım
Yavuzegeninannesi Elifxx12 bizde yaptırdık sünnet suan 7 aylık babası ve ben istemiyoruz ama ilerde bebe ben dğpün istiyorum deyip heves ederse o zaman iş değişir 😂
Eymen20211 Gtmz dmeek istediğimi ya anlatamadım ya anlaşılmadı. Düğün yapılmasına karşılar ya ( bende dahil ) sonuçta düğün pipi kesildi diye oluyor. Mevlütte aynı şekilde pipi kesildi diye oluyor aynı kapıya çıkıyor bence. İkisi de aynı şey için. Sünnetten sonra mevlüt okutun denmemiş ki. Sünnet yapılması istenmiş erkek çocuklarının. Yani mevlüt yapmak bizim tercihimiz
GoGirl Elifxx12 2 oglum var 1 haftalikken oldu ikiside hattaa biri 2 günlükken dugun yapmicam neyi kutluyoruz ki
Erenefes Elifxx12 oğluma yapmadım bence çok saçma sünnetten sonra kıyafet giydirip fotoğraf çektirdim çokta güzel oldu