Ceren1453 bebeğim kolikti ve 6 saat hiç susmadan ağladığını bilirim ne yapsak susmazdı. Beyaz gürültü acil kolik bebek müziği saç kurutma mak elektrik süpürgesi sesi böyle tiz sesler ağzınızla şiii şşşii sesi.. bunlar anlık rahatlama sağlar her alt açmada bol bol masaj yapın soldan sağa. Gaz sancısı gelince sakin olun bebeğinizin etinden et kopar gibi çok ağlar ama merak etmeyin geçecek sadece zaman. Gazlı bebekler hep emmek ister hep aç sanmayın emzik deneyin. Birde bu gaz olayına ilerledikçe kusma ve mukuslu kaka eşlik ederse besin alerjisinden şüphelenin. Devletin verdiği d vitamini paraben içerdiği için gaz yapar paraben içermeyen kullanın ( ben mamsel pedia d kullanıyorum )
probiyotik biogaiga kullanıyorum hala 8 aylık oldu şuan hergün 6-7 damla kadar. Gaz damlası metsil kullandık günde 40 damla 4 saat ara ile 10ar damla şeklinde. İlacın miktarı da önemli her gaz damlası iyi gelmiyor bebeğe zamanla etki ediyor zaten. Evin içinde bebek arabası ile gezdirin. Yüz üstü çok rahat ederler. Pilates topunda reflü yatağında yatırın. Kiraz çekirdekli patik ve karnına sarılan kemerden almıştım ben iyi gelmişti. Sancısı geldiğinde havlu ütüleyip karnına koyun ayaklarını hep sıcak tutun. Sallamaktan korkmayın sallayınca rahatlıyorlar minik minik sallayın. Benim oğlum aspiratör sesine de susardı kriz gelince mutfakta aspiratör sesinde dururduk bazen.
En önemlisi hep sakin kalın bu süreç zorlu ama geçici güzel anne bebeğiniz hayırlı olsun 💐