busrayasin 3,5 aylık oğlum 1 aydır yeşil sümüksü kaka yapıyor, bu ara emmek istemiyor, emerken de huzursuz oluyor.Gaz sancısı da çok. Alerjisi mi var acaba diye kafamda soru işaretleri var hemen doktora da götürmek istemiyorum sizce nedeni ne olabilir ?
TheBaby busrayasin Yeşil olması sizin yediğiniz yiyeceklerden olabilir. Yeşil kaka bebeklerde sorun edilmiyor. Ben özellikle doktora sordum. Benim bebeğimde genelde yeşil kaka yapar. Mama ile besleniyor. Bazı mamalarda yapabiliyormuş bunu. 5.aydayız 1 aydır demir şurubu kullanıyoruz. Yeşil hatta siyaha yakın yeşil bile olabiliyor. Ama içiniz rahat etsin isterseniz doktora sorun. Ama dedğim gibi sorun olmuyor diyecek doktor yüksek ihtimal
busrayasin TheBaby yeşil pütürlü ve mukuslu yapıyor sizin bebeğinizinki de öyle mi ? Ben de D vitamini kullanıyorum
Fatmakoyuncu Benim kizimda mukuslu kaka yapiyordu ptsi gunu goturdum sut ve sut uurunlerine alerhisi oldugunu soyledi doktor göturmenizde fayda var bende kac aydir ihmal ediyordum surekli rahatsiz karni gurluyo hep mizmiz
TheBaby Fatmakoyuncu Tek başına mukuslu kaka bu teşhis için yeterli değilmiş Fatma hanım. Bize bazı sebeplerle yanlış teşhis koyulmuştu süt alerjisi olarak. Hatta yanında başka sorunlarda vardı. Burda bir çok anneye anlattım. Tekrar başka doktora gittiklerinde yanlış teşhis olduğu ortaya çıkmış. Bizde dışkıda kan bile vardı. Aslında çok olası bir durummuş anlık bile olabiliyormuş. Sürekli kusuyordu aslında reflüsü varmış. Alnında döküntü vardı aslında kızım beyaz tenli olduğu içinmiş. Karnında gurultu vardı aslında sadece bağırsak sorunuymuş o yüzden probiyotik verdi. Ben bu sebepten dolayı bulunduğum şehirden istanbula çok güvendiğim oğlumun alerjisini tek çözen doktor olduğu için kalktım gittim onca yolu kızım için ve herşey orda net olarak ortaya çıktı. Doktorlar her önüne gelene süt alerjisi diyor. Alerji testleri ise 6 aydan önce yapılamıyor. Sizin durum eğer sadece mukuslu kaka ile konulan bir teşhis ise sizede alerji üzerine uzman bir doktora tekrar gitmenizi tavsiye ederim.
Zeynepp24 Benim bebeğim de yaptı bir süre normal demiştik, bi tahlil yaptırdım ki gaitada gizli kan bulundu. 10 gün antibiyotik kullsndık düzeldi, karın ağrıları geçti, bence ihmal etmeyin
Fatmakoyuncu TheBaby sadece mukuslu kaka bide gecmeyen kulak enfeksyonumuz var o da alerjik oldugu icinmis banada alerji gibi gelmiyor cunku herzaman mukuslu olmuyordu test falan yapmadan konuldu teshis
Fatmakoyuncu Bid TheBaby bide su ara okusurugumuz var antibitytik kullaniyoruz o zman gttigimzde soyledi doktor
TheBaby Fatmakoyuncu Tekrar başka alanında uzman doktora gösterin Fatma hanım. İçiniz rahat etsin. Biz yanlış teşhisle çok yıprandık çünkü.
TheBaby Fatmakoyuncu Şimdi bi örnek vericem. Benim oğlum öksürüyordu sürekli. Doktor her seferinde antibiyotik yazıyordu. Bu olay 2 yaşına kadar sürdü. Sonra ben istanbulda ilhan hatipoğlunu buldum. Alerji doktoru. Çocuğa bakınca anlar denilirya öyle bir doktor. Kanda bir baktı çocukta toz akarlarına alerji var. Başkada hiç bir şeyi yok. Ama belirtiler soğuk algınlığı gibi. Burnu tıkanır. Sürekli öksürür. Şuruplar antibiyotikler fayda etmez. Tekrarlar. Çok şükür tedavisni oldu. Şu an 9 yaşında. 7 yaşından beri rahatız. 7 yaşına kadar sürdü yani. Kızımıda işte bu yüzden ilhan beye götürdüm. Şu an doğu görevindeyiz sırf bunun için başka doktora güvenmediğim için koşa koşa istanbula gittim. Adam daha görür görmez anladı zaten yanlış teşhisi. Alerji kulağı olan doktor ayrıdır diyor ilhan bey.
Fatmakoyuncu TheBaby anldim teskkur ederim bizde oyleyiz iste kulak enfeksyonu diolar hep 5 aylik 4.kutu antibyotik cok uzuluyorum bide smdi iste alerji isi dediler bende baska alerji doktiruyla gorusuyum o zman